Aštuntfinalyje vienus iš turnyro favoritų ispanus eliminavusi Italija bandys įkasti ir patiems pasaulio čempionams. Statistika – italų pusėje, tačiau Joachimo Lowo treniruojama vokiečių rinktinė šią vasarą yra pasirengusi pakartoti Ispanijos pasiekimą – vienu metu būti ir pasaulio, ir Europos čempionais.

Šios rinktinės stambiausiose pasaulio ir Senojo žemyno turnyruose yra susitikusios ne vieną kartą. DELFI pristato tarpusavio rungtynių statistiką, įdomius faktus ir prognozuojamas startines sudėtis.

Tarpusavio rungtynių istorija

Pirmoji oficiali tarpusavio dvikova tarp Italijos ir Vokietijos įvyko 1962 metų pasaulio čempionate, o paskutinioji – praėjusiame Europos čempionate. Senojo žemyno vicečempionai dar nei karto nėra patyrę pralaimėjimą prieš vokiečius – keturios pergalės ir tiek pat lygiųjų.

Vakarų Vokietija 0 – 0 Italija (1962 metų pasaulio čempionatas)
Italija 4 – 3 Vakarų Vokietija (1970 metų pasaulio čempionato pusfinalis)
Italija 0 – 0 Vakarų Vokietija (1978 metų pasaulio čempionatas)
Italija 3 -1 Vakarų Vokietija (1982 metų pasaulio čempionato finalas)
Vakarų Vokietija 1 – 1 Italija (1988 metų Europos čempionatas)
Italija 0 – 0 Vokietija (1996 metų Europos čempionatas)
Vokietija 0 – 2 Italija (2006 metų pasaulio čempionato pusfinalis)
Vokietija 1 – 2 Italija (2012 metų Europos čempionato pusfinalis)

Tarpusavio rungtynių istorija – ne Vokietijos rinktinėje pusėje. Vis dėlto patys pasaulio čempionai šios itin prastos statistikos nesureikšmina ir šiandien aikštėje darys viską, kad nelaimėtų rungtynių serija galiausiai nutrūktų.

Spaudos konferencijoje apie tai klausimų sulaukęs Vokietijos rinktinės saugas Toni Kroosas rėžė: „Kodėl aš turėčiau nervintis dėl Italijos ir šios serijos? Kaip dažnai man teko būti aikštėje per visus šiuos tarpusavio susitikimus?“

Įdomūs faktai

Italijos rinktinei per visą Europos čempionato istoriją nei viena komanda negali prilygti vienu rekordu – daugiausiai kartų išlaikyti „sausi“ vartai (19).

Paskutinį kartą neoficialiose rungtynėse Italijos ir Vokietijos rinktinė susigrūmė šių metų kovo mėnesį. Jas rezultatu 4:1 įtikinimai laimėjo planetos čempionai.

Per paskutines 17 rungtynių svarbiausiuose turnyruose, Vokietija patyrė vos vieną pralaimėjimą. Tai nutiko 2012 metais, kai Europos čempionato pusfinalyje buvo nusileista tai pačiai Italijai.

Vokietija į pusfinalį pateko penkiose finaliniuose pasaulio ir Europos čempionatų etapuose iš eilės.

Vokietijos rinktinė šiame Europos čempionate kol kas yra vienintelė komanda, nepraleidusi nei vieno įvarčio. Sužaistos keturios rungtynės, pelnyti šeši įvarčiai ir nei vieno tikslaus smūgio į Manuelio Neuerio ginamus vartus.

Vokietijos rinktinės saugas Toni Kroosas yra daugiausiai perdavimų šiame Europos čempionate atliekantis žaidėjas (447). Jo perdavimų tikslumas siekia 93 procentus.

Prognozuojamos starto sudėtys

Vokietija (4-2-3-1): Manuelis Neueris; Joshua Kiimichas, Jerome‘as Boatengas, Matsas Hummelsas, Jonas Hectoras; Sami Khedira, Toni Kroosas; Thomasas Mulleris, Mesutas Ozilas, Julianas Draxleris; Mario Gomezas.

Italija (3-5-2): Gianluigi Buffonas; Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini; Alessandro Florenzi, Stefano Sturaro, Marco Parolo, Emanuele Giaccherini, Mattia De Sciglio; Graziano Pelle, Ederis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)