Belgai mačą pradėjo pateisindami savo poziciją FIFA reitinge (žengia antri), o varžovų vartų apgultį jau 13-ą minutę vainikavo vienas gražiausių čempionato įvarčių – Radjos Nainggolano šūvis iš 30 metrų, pravalęs voratinklius Wayne'o Hennessey ginamų vartų kampe.

Bet drausmingai besigynę Velso futbolininkai netruko perimti iniciatyvos ir po kampinio metu tobulai atliktų namų smūgiu galva 31-ą minutę rezultatą išlygino Ashley Williamsas.

Po pertraukos žaidimas kiek apsilygino, bet savo progas kur kas geriau išnaudojo drakonai, kurie sėkmingai surengė dvi greitas atakas ir taip palaidojo Belgijos viltį kaimyninėje Prancūzijoje pasiekti kažką įspūdingo.

Rezultatą valų naudai persvėrė geriausiu mačo žaidėju išrinktas Halas Robsonas-Kanu, gražiu judesiu „išmaudęs“ tris gynėjus ir lengvai iš kelių metrų „sušaudęs“ belgus iki tol ne kartą gelbėjusį vartininką Thibaut Courtois.

Tašką rungtynėse pačioje jų pabaigoje padėjo dar vienas tikslus smūgis galva. Jo autorius – Samas Vokesas.

Nors Belgijos rinktinei šis pralaimėjimas – tarsi smūgis į paširdžius, komandos vairininkas Marcas Wilmotsas neskubėjo trauktis iš posto.

„Sakiau, kad sprendimą priimsiu po Europos čempionato. Bet jo tikrai nepriimsiu iškart po rungtynių, nes šiuo metu mano kraujyje daug adrenalino, todėl pažiūrėsime“, – apie savo ateitį trenerio kėdėje kalbėjo jis.

Velsas tapo pirmąja komanda per pastaruosius 24-erius metus, kuri debiutiniame Europos čempionate sugebėjo iškopti į pusfinalį. Paskutinį kartą tokį pasiekimą 1992 metais užfiksavo Švedija.

Apskritai šiose Euro 2016 turnyre valai jau spėjo pelnyti 10 įvarčių ir oficialios pirmenybių svetainės jau buvo pavadinti „Nesutramdomais Drakonais“. Kitas grobis jų kelyje – dar nė vienerių rungtynių per pagrindinį laiką nelaimėjusi Portugalija su Cristiano Ronaldo priešakyje.

Didžiausia šio mūšio intriga: Madrido „Real“ žvaigždžių ir savo šalių futbolo talismanų kaktomuša – Garethas Bale'as prieš C. Ronaldo.

Valas čempionate jau yra pelnęs tris įvarčius ir kartu su dar dviem futbolininkais pirmauja šioje statistinėje grafoje. Tuo metu portugalas, nors pasižymėjo du sykius, yra kaip reikiant išderinęs savo taikiklį.

Nepaisant to, jau ne vieną asmeninį čempionatų rekordą pagerinęs C. Ronaldo sieks dar vieno – iš legendinio Michelio Platini (9) bandys atimti rezultatyviausio visų laikų turnyrų žaidėjo karūną. Iki tikslo – 2 įvarčiai.

O valams gali būti sunku atlaikyti Portugalijos spaudimą, nes pusfinalyje dėl geltonų kortelių žaisti negalės patyręs saugas Aronas Ramsey ir jaunasis gynėjas Benas Daviesas.

Velsas paskutinį kartą didžiajame futbolo turnyre žaidė tik 1958 metais, todėl prieš portugalus yra žaidęs tik tris sykius: 1949 ir 1951 metais komandos pasidalijo po pergalę, o 2000-asiais Portugalija laimėjo 3:0.

Tačiau vienas futbolo sirgalius „Twitter“ tinkle anksčiau laiko britų nenurašė ir šmaikščiai įvertino jų galimybes: „Jie išgers visą alų, o po kelių dienų Bale'as išgers Ronaldo ašaras“.

Velso ir Portugalijos rinktinių mūšis vyks trečiadienį Liono stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)