Velsas Euro 2016 varžybų pusfinalyje dabar jėgas išmėgins su Portugalija.

13-ą min. Belgijos rinktinės saugas Radja Nainggolanas dešine smūgiavo iš toli ir kamuolys įskriejo į Wayneo Hennessey ginamų vartų viršutinį kampą.


31-ą min. valai uždirbo kampinį. Komandos kapitonas Ashley Williamsas kovoje su priešininkais galva pasiuntė kamuolį į tinklą ir išlygino rezultatą 1:1.



Velsas 55-ą min. persvėrė santykį 2:1, kai individualiu meistriškumu sužibėjo Halas Robsonas-Kanu. Valų puolėjas gavo tolimą perdavimą iš aikštės gilumos, priėmė kamuolį varžovų baudos aikštelėje nugara į vartus, suklaidino tris gynėjus ir kaire koja pasiuntė kamuolį į tinklą.

Velsas 86-ą min. surengė dar vieną puikią kontrataką. Chrisas Gunteris prasiveržė dešiniu sparnu ir pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o ten sumaniai galva smūgiavo Samas Vokesas ir įmušė trečią įvartį. Velsas iškovojo pelnytą pergalę 3:1 ir pirmą kartą istorijoje žais pusfinalyje.



Euro 2016 turnyro pirmame etape Velsas B grupėje 2:1 įveikė Slovakiją, 3:0 sutriuškino Rusiją, bet 1:2 pralaimėjo Anglijai, užėmė pirmą vietą ir aštuntfinalyje eliminavo Šiaurės Airiją 1:0.

Belgija E grupėje nusileido Italijai 0:2, 3:0 nugalėjo Airiją, 1:0 laimėjo prieš Švediją, grupėje liko antra, o ketvirtfinalyje tiesiog nušlavė Vengriją 4:0.

Velsas ir Belgija tarpusavyje oficialiuose rungtynėse yra iš viso žaidę 11 kartų. Belgai laimėjo 4 susitikimus, 3 dvikovos baigėsi lygiosiomis, o dabar jau 4 pergales šventė ir valai (įvarčiai 13:14 valų naudai).

Geriausias Velso pasiekimas iki šiol buvo 1958 metų pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalis. Euro 2016 – tik antro svarbaus tarptautinio turnyro finalo etapas, kuriame dalyvauja valai.

Belgai pasaulio čempionate 1986 metais buvo ketvirti. Rinktinė tikėjosi pirmą kartą nuo 1980-ų metų, kai Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo sidabro medalius, patekti į tarptautinio turnyro finalą ir iškovoti apskritai pirmą istorijoje trofėjų. Po daugiau nei dešimtmečio nesėkmių tarptautiniuose futbolo stadionuose (1972-ų metų EČ bronza), Belgijos nacionalinė rinktinė viltį atgavo 2012-ų vasarą, kai į komandą įsiliejo nauja žaidėjų karta. Beje, Belgija yra 1920 metų olimpinė čempionė. Tačiau visas svajones teks vėl atidėti ateičiai...

Rezultatas:

Velsas 3 – 1 Belgija

13' Radja Nainggolan [0 - 1]
31' Ashley Williams [1 - 1]
55' Hal Robson-Kanu [2 - 1]
86' Sam Vokes [3 - 1]

Velsas: Wayne Hennessey (V); Ben Davies, Ashley Williams (K), James Chester; Chris Gunter, Aaron Ramsey (90' James Collins), Joe Ledley (78' Andy King), Joe Allen, Neil Taylor; Gareth Bale, Hal Robson-Kanu (80' Sam Vokes).

Belgija: Thibaut Courtois (V); Jordan Lukaku (75' Dries Mertens), Jason Denayer, Toby Alderweireld, Thomas Meunier; Eden Hazard (K), Axel Witsel, Radja Nainggolan, Yannick Carrasco (46' Marouanne Fellaini); Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku (83' Michy Batshuayi).



--


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (598)