Lemiamo baudinio neįmušė rezultatyviausias Lenkijos rinktinės žaidėjas Jakubas Blaszczykowskis, o tašką serijoje padėjo etatinis portugalų gelbėtojas Ricardo Quaresma.

Jau pačioje rungtynių pradžioje Lenkija išsiveržė į priekį 1:0. 2-ą min. pasižymėjo Robertas Lewandowskis. Po portugalo Cedrico klaidos gynyboje kairiu atakos sparnu prasiveržė Kamilis Grosickis, tiksliai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o iš ten R. Lewandowskis kamuolį nukreipė į vartų tinklą.

33-ią min. Portugalija išlygino rezultatą 1:1. Puikiai kaire smūgiavo pats progą dešiniame atakos krašte susikūręs 18-metis Renato Sanchesas. Gražų perdavimą jam derinyje „sienelė“ kulnu atliko Nani.

R. Sanchesas trečias pagal jaunumą Europos čempionatų įvarčio autorius. Jam ketvirtadienį 18 metų ir 317 dienų.

Antrame kėlinyje komandos žaidėjo daug atsargiau. 86-ą min. vienas prieš vartininką buvo išvestas C. Ronaldo ir privalėjo išplėšti pergalę Portugalijai, bet jis laisvas ties 11 metrų smūgio žyme nepataikė į kamuolį. Teko žaisti pratęsimą ir mušti baudinių seriją. Joje sėkmė 5:3 nusišypsojo Portugalijai, kuri ir pateko į pusfinalį.

Šios poros nugalėtojai portugalai pusfinalyje dabar jėgas išmėgins su Velso ir Belgijos dvikovos laimėtojais.

Lenkija C grupės etape vienodu rezultatu 1:0 įveikė Šiaurės Airiją ir Ukrainą, sužaidė lygiosiomis 0:0 su Vokietija, užėmė antrą vietą ir aštuntfinalyje eliminavo Šveicariją po 11 metrų baudinių serijos 5:4 (pagrindinis laikas ir pratęsimas 1:1).

Portugalija F grupėje tris kartus sužaidė lygiosiomis: 1:1 su Islandija, 0:0 – su Austrija ir 3:3 – su Vengrija, grupėje užėmė trečią vietą, o pirmame atkrintamų varžybų etape 1:0 laimėjo prieš Kroatiją po pratęsimo.

Lenkai siekė pirmo pasirodymo Europos čempionato pusfinalyje nuo 1982-ų, kai taip toli nužygiavo planetos pirmenybėse.

Po portugalų pergalės tai yra jau penktas kartas, kai komanda pasiekė Europos čempionato pusfinalio etapą. Senojo žemyno pirmenybių finale portugalai vienintelį sykį žaidė 2004-ais, kai namuose Lisabonoje 0:1 nusileido Graikijai.

Iš viso per 11 tarpusavio rungtynių portugalai iškovojo 5 pergales, lenkai – 3. Įvarčių skirtumas – 14:10 portugalų naudai.

Rezultatas:

Lenkija 1 – 2 Portugalija, po baudinių (pagrindinis laikas ir pratęsimas 1:1, baudiniai 3:5).

2' Robert Lewandowski [1 - 0]
33' Renato Sanches [1 - 1]

Baudinių serija 3:5.

Cristiano Ronaldo [0 - 1]
Robert Lewandowski [1 - 1]
Renato Sanches [1 - 2]
Arkadiusz Milik [2 - 2]
Joao Moutinho [2 - 3]
Kamil Glik [3 - 3]
Nani [3 - 4]
Jakub Blaszczykowsky [3 - 4]
Ricardo Quaresma [3 - 5]

Lenkija: Lukasz Fabianski (V); Artur Jedrzejczyk, Michal Pazdan, Kamil Glik, Lukasz Piszczek; Kamil Grosicki (82' Bartosz Kapustka), Krzysztof Maczynski (98' Tomasz Jodlowiec), Grzegorz Krychowiak, Jakub Blaszczykowski; Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski (K).

Portugalija: Rui Patricio (V); Eliseu, Jose Fonte, William Carvalho (96' Danilo), Pepe, Cedric; Adrien Silva (73' Joao Moutinho), Renato Sanches, Joao Mario (80' Ricardo Quaresma); Nani, Cristiano Ronaldo (K).


Robertas Lewandowskis


\

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (963)