Lenkai gynyboje darbuojasi taip, kad grupės varžybose jiems nesugebėjo įmušti nei Šiaurės Airija (1:0), nei pasaulio čempionė Vokietija (0:0), nei Ukraina (1:0). Ir visa tai net nepaisant to, kad susižeidusį Wojciechą Szczęsny vartuose pakeitė Lukaszas Fabianskis.

31-erių metų C. Ronaldo, kaip ir jo pagrindinis konkurentas Lionelis Messi (jis triumfavo tik 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse), su savo šalies nacionaline komanda nėra laimėjęs svarbiausių turnyrų.

Nors portugalai aštuntfinalyje po pratęsimo 1:0 (0:0, 0:0) palaužė solidžią Kroatiją, C. Ronaldo, kuris prieš tai per trejas rungtynes varžovų vartus bombardavo net 32 kartus, iki pat 117 minutės neatliko nė vieno smūgio. Visgi būtent po jo bandymo kamuolį atmušus Danijeliui Subašičiui pirmasis prie jos suskubo Ricardo Quaresma, kuris galva ir išplėšė pergalę.

„Nėra svarbu, tu žaidi gražų ar bjaurų futbolą. Turi laimėti, o aš noriu to. Jei mes turime žaisti taip tam, kad laimėtume, aš sutinku“, – pareiškė puolėjas.

Jei Portugalijos rinktinės puolimas stringa, tą patį galima pasakyti ir apie gynybą: portugalai Euro 2016 jau praleido 4 įvarčius ir pagal šį rodiklį iš likusių dalyvių dalinasi paskutiniąja vieta su islandais.

Be to, ekipoje – ir keletas traumuotų žaidėjų: būsimą dvikovą gali praleisti gynėjas Raphaelis ir saugai Jose Moutinho bei Andre Gomesas.

Tuo metu lenkų atakų lyderis atrankos varžybose Robertas Lewandowskis tyli it žuvis vandenyje, tačiau vis tiek atkreipia varžovų gynėjų dėmesį ir taip atlaisvina erdves Jakubui Blaszczykowskiui, Arkadiuszui Milikui bei kitiems.

Lenkai, beje, siekia pirmo pasirodymo Europos čempionato pusfinalyje nuo 1982-ųjų, kai taip toli nužygiavo planetos pirmenybėse.

„Komandos patekimas į ketvirtfinalį manęs nenustebino. Mūsų visų nenustebino. To laukėme ir tikėjomės. Turnyre norime nukeliauti kuo toliau ir tai daryti rodydami vis kokybiškesnį futbolą. Patikėkite, tam mes esame pasiruošę. R. Lewandowskio žaidimas mums labai svarbus. Jis yra geros formos, daug dirba ir tikimės, kad iššaus rungtynėse su Portugalija.

Galvoti, kad Portugalijos rinktinėje yra vien tik C. Ronaldo, būtų pati didžiausia klaida. Taip, jis gali nulemti rungtynių baigtį, tačiau tokių žmonių toje komandoje yra ir daugiau. C. Ronaldo yra vienas geriausių, o galbūt ir pats geriausias žaidėjas aikštėje, tačiau jis yra ne vienas. Futbolas – komandinis darbas“, – pabrėžė Adamas Nawalka.

„Visas pasaulis kalba apie C. Ronaldo, kadangi jis yra nuostabus žaidėjas. Yra šimtai gerų futbolininkų, apie kuriuos nekalba, tačiau normalu, kad daug kalbama būtent apie jį. Jis puikiai žino šią spaudimo situaciją ir moka prie jos adaptuotis.

Žaisdami su Lenkija bandysime pademonstruoti geriausią savo komandos veidą. Esame patenkinti, kad C. Ronaldo žaidžia vis geriau. Jis turėjo ir daugiau progų įmušti, susikūrė galimybių, tačiau varžovų gynyba jam neleido to padaryti.

Norėtume, kad Cristiano smūgiuotų 15 kartų į vartus ir pelnytų 10 įvarčių, bet mūsų varžovai to neleis, nes toks yra žaidimas. Per treniruotes ir rungtynes svarbu, kad kiekvienas žaidėjas atliktų savo vaidmenį“.

Lenkų treneris galvoja, kad jie gali patekti į kitą etapą. Mes galvojame tą patį. Favoritų šiose rungtynėse nėra. 50 procentų – kiekvienai komandai“, – tikino Fernando Santosas.

Portugalų pergalės atveju, tai būtų penktas kartas, kai komanda pasiektų Europos čempionato pusfinalio etapą. Čempionato finale portugalai vienintelį sykį žaidė 2004-aisiais, kai Lisabonoje 0:1 nusileido Graikijai.

C. Ronaldo šiame čempionate tapo daugiausiai nacionalinių rungtynių Portugalijos rinktinėje sužaidusiu futbolininku – 130. Trimis daugiau nei Luisas Figo ir net 20 daugiau nei Fernando Couto. Taip pat jis su 60 įvarčių yra rezultatyviausias visų laikų Portugalijos rinktinės futbolininkas.

Europos čempionatų istorijoje pagal pelnytus įvarčius jis tik vienu atsilieka nuo legendinio Michelio Platini, kuris yra įmušęs 9-is. C. Ronaldo pasižymėjo 8 kartus.

C. Ronaldo jau tapo daugiausiai istorijoje Europos čempionato rungtynių sužaidusiu futbolininku. Jis aikštėje jau yra pasirodęs 18 sykių. Iš dar žaidžiančių futbolininkų į šį rekordą kėsinasi vienintelis Gianluigi Buffonas, kurio sąskaitoje – 16 mačų. Tiek pat, kiek jau karjerą baigusių olando Edwino van der Saro ir prancūzo Liliano Thuramo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)