68-erių metų treneris Roy Hodgsonas dar Prancūzijoje pareiškė apie atsistatydinimą iš pareigų ir Anglijos futbolo asociacijos (FA) vadovai tokį žingsnį palaimino. Po šešių savaičių FA ketina paskelbti naujo rinktinės trenerio pavardę. Į postą pretenduoja Alanas Pardew (Londono „Crystal Palace“), Eddie Howe („Bournemouth“) ir Samas Allardyce'as („Sunderland“).

Dauguma žaidėjų iš oro uosto išvyko taksi automobiliais. Anot britų spaudos, Anglijos rinktinės nepasitiko fanai. Šalies futbolo žvaigždes nebyliai ir abejingai stebėjo tik oro uosto techniniai darbuotojai. Tokia tyla visiškas kontrastas gerbėjų miniai, kuri sveikino iš Euro 2016 turnyro sugrįžusią Šiaurės Airijos rinktinę ar Budapešto centrinėje aikštėje šėlusius gerbėjus su Vengrijos futbolininkais.

Jamie Vardy, Dele Alli, Wayne'as Rooney, Danielis Sturridge'as, Chrisas Smallingas, Adamas Lallana, Gary Cahillas, Ericas Dieris, Joe Hartas ir kiti futbolininkai akmeniniais veidais skubiai sėdo į jų laukusius automobilius ir visaip stengėsi išvengti žiniasklaidos dėmesio.

Susierzinęs R. Hodgsonas dar prieš išskrendant namo vėl buvo priverstas ateiti į vieną spaudos konferenciją Anglijos rinktinės bazėje Šantili (Chantilly).

„Man buvo pasakyta ateiti, nes tai yra svarbu. Kažkas turi nukreipti ugnį į save. Aš nebuvau priverstas ateiti, bet nesu patenkintas būdamas čia. Mano paskutinė diena, kaip FA samdomo darbuotojo, buvo vakar (pirmadienį – DELFI). Treneris visada yra atsakingas (už rezultatus - DELFI). Aš buvau viso, kas nutiko, sudėtinė dalis. Žaidėjai, treneriai ir aš esame labai nusivylę, nes nepasiekėme savo tikslų. Mes, žinoma, gailimės. Tai labai liūdna, kai nepateisini lūkesčių. Šie žaidėjai ateityje dar įrodys esą verti rinktinės marškinėlių. Juos lydės sėkmė kituose turnyruose. Aš tuo įsitikinęs. Esu tikras šie futbolininkai žais geriau ir geriau. Vieną dieną jiems pasisieks ir aš tikiu, kad tai bus 2018 metais“, - sakė R. Hodgsonas.

Leidinio „The Times“ Anglijos rinktinės žaidėjų įvertinimas per rungtynes su Islandija:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)