„Baisu, tiesiog baisu. Angliją ant menčių paguldė šalis, kurioje ugnikalnių yra daugiau nei profesionalių futbolininkų. Puikus žaidimas, Islandija“, – ironiškai savo nuomone socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo G. Linekeris.

„Panašu į tai, kad iš Europos mes norime išeiti visais įmanomais būdais“, – sarkazmą sunkiai valdė britas, turėdamas omenyje ir „Brexit“ pavadinimu pagarsėjusį referendumą dėl išstojimo iš Europos sąjungos.

G. Linekeris skaudžiai per dantį patraukė komandą po sensacingo pralaimėjimo jau palikusį trenerį Roy Hodgsoną.

„Taip, jis traukiasi iš rinktinės trenerio posto. Žmogus, kuris visą likusį gyvenimą bus prisimenamas dėl pralaimėjimo Islandijos rinktinei“, – kirto jis.

Už galvos griebėsi ir kitas legendinis anglų puolėjas Alanas Sheareris, dar prieš čempionatą skeptiškai kalbėjęs, kad Anglijos rinktinėje yra vos vienas pasaulinio meistriškumo lygio žaidėjas.

„Vartininkas Joe Hartas yra vienas iš geriausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje. Tačiau aš nemanau, kad mes turėtume bent dar vieną kitą aukščiausio meistriškumo futbolininką. Tai nereiškia, kad mes negalime žaisti gerai. Aš ne viename turnyre mačiau komandų, kurios buvo prikimštos žvaigždžių ir nepasiekė nieko. Todėl mums nebūtina turėti ekstra klasės žvaigždžių. Tačiau kaip bus, pamatysime tik čempionato metu“, – kalbėjo legendinė įvarčių mašina, tąsyk pamiršęs paminėti ir Wayne‘ą Rooney, ir Harry Kane‘ą ir kitas „Premier“ lygos žvaigždes.

Po rungtynių su Islandija A. Sheareris neslėpė pasibaisėjimo.

„Graudu. Juokinga. Šokas. Puikiai padirbėta, Islandija, puikus darbas“, – ironizavo jis.

Ragnaras Sigurdssonas ir Kolbeinnas Sigthorssonas pateko į sporto istoriją, savo įvarčiais užtikrinę mažiausios šalies, kada nors patekusios į didelį futbolo turnyrą, komandos pergalę per aštuntfinalio rungtynes Nicoje, tvyrant karštiems drėgniems orams.

„Jie galvojo, kad tai bus pasivaikščiojimas parke“, – R. Sigurdssonas komentavo Anglijos futbolininkų nusiteikimą.

Islandų vienuolikės kapitonas Aronas Gunnarssonas, žaidžiantis Anglijos lygos Kardifo klube, sakė, kad po šios pergalės Islandija bus apversta „aukštyn kojomis“.

„Tai tiesiog išdidi akimirka, kurią branginsime visą likusį gyvenimą“, – pabrėžė jis.

Anglijos rinktinė paskutinį kartą titulą tarptautiniame turnyre iškovojo 1966 metais, kuomet laimėjo savo šalyje vykusį pasaulio čempionatą. Tuo metu islandai apskritai šiemet apskritai debiutavo Europos futbolo čempionate.

Anglijos futbolo rinktinė jau kraunasi lagaminus namo, o Islandija čempionato ketvirtfinalyje kausis su turnyro šeimininke Prancūzija.

Euro 2016 ketvirtfinalio etapas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)