Įvarčius italams pelnė Giorgio Chiellini 33-ią ir Graziano Pelle 90+1 min.

Šios poros nugalėtoja Italija Euro 2016 turnyro ketvirtfinalyje žais su Vokietija. Ispanija neapgynė Europos čempionų titulo. Ji pajėgiausia žemyne buvo „dvi kadencijas“ (2008 ir 2012 metais) – net 2920 dienų.

Italai pirmame varžybų etape E grupėje 2:0 įveikė Belgiją, 1:0 nugalėjo Švediją, 0:1 pralaimėjo Airijai ir užėmė pirmą vietą. Ispanai D grupėje 1:0 įrodė pranašumą prieš Čekiją, 3:0 sutriuškino Turkiją, 1:2 nusileido Kroatijai ir grupėje liko antri.

Eiga:

Per stiprų lietų prasidejusioms rungtynėms teisėjavo turkas Cuneytas Cakiras. Pirmomis minutėmis aktyvesni buvo italai. 6-ą min. Ederas gana pavojingai smūgiavo į vartus. 9-ą min. italai uždirbo baudos smūgį, kamuolys buvo pakeltas į baudos aikštelę, ten Graziano Pelle smūgiavo galva, bet vartininkas Davidas de Gea išgelbėjo Ispanijos rinktinę. 11-ą min. Emanuele Giaccherini smūgiavo per save ir kamuolys pataikė į virpstą, bet teisėjas užfiksavo italui pražangą puolime.


20-ą min. Cesco Fabregaso smūgį blokavo du italų gynėjai. 25-ą Marco Parolo smūgiavo galva, bet nepataikė į vartus. Sužaidus pusę pirmo kėlinio Ispanijos rinktinė perėmė sau įprastą kamuolio kontrolę. 29-ą min. Sergio Ramosas vos „nenupjovė“ kamuolio į savo vatus.

33-ią min. Italija išsiveržė į priekį 1:0. Ederas atliko baudos smūgį, kamuolį prieš save atmušė D. de Gea, o jo kartoti puolė E. Giaccherini ir Giorgio Chiellini. Sėkmė nusišypsojo G. Chiellini, kuris ir nukreipė kamuolį į vartus. 45-ą min. E. Giaccherini klastingai ir pavojingai smūgiavo į varžovų vartus, bet. D. de Gea nukreipė kamuolį į kampinį. Po pirmo kėlinio Italija pirmavo 1:0.


Antras kėlinys prasidėjo italų atakomis. 49-ą min. Alvaro Morata iš arti smūgiavo galva, bet tiesiai vartininkui Gianluigi Buffonui į rankas. 51-ą min. italai vėl sunkiai apsigynė nuo varžovų atakos. 55-ą min. Ederas buvo išvestas vienas prieš vartininką, tačiau ispano nepergudravo.

Sužaidus valandą Ispanija perėmė iniciatyvą ir skubėjo lyginti rezultatą. 62-ą min. italai surengė kontrataką ir Ederas neišnaudojo progos antram įvarčiui. 70-ą min. Aritzas Adurizas iš palankios padėties nepataikė į vartus. 71-ą min. S. Ramosas po kampinio galva smūgiavo šalia vartų. 76-ą ir 77-ą min. Andreso Iniestos du pavojingi tolimi smūgiai, o kamuolį abusyk atmušė G. Buffonas. Per pastarąsias 15 min. ispanų kamuolio kontrolė buvo išaugusi iki 75 proc. prieš 25 proc.

86-ą min. po keitimo aikštėje pasirodęs Lorenzo Insigne kontratakoje stipriai smūgiavo į ispanų vartus, bet D. de Gea atmušė kamuolį. 90-ą min. Gerardas Pique neįveikė G. Buffono.

90+1 min. Italija surengė puikią kontrataką Matteo Darmianas atliko tikslų perdavimą G. Pelle ir pastarasis įmušė antrą įvartį – 2:0. Italija nugalėjo 2:0 ir pateko į ketvirtfinalį.



Rezultatas:

Italija 2 – 0 Ispanija

33' Giorgio Chiellini [1 - 0]
90+1' Graziano Pelle [2 - 0]

Italija: Gianluigi Buffon (V, K); Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli; Mattia De Sciglio, Daniele De Rossi (54' Thiago Motta), Alessandro Florenzi (84' Matteo Darmian), Emanuele Giaccherini, Marco Parolo; Eder (82' Lorenzo Insigne), Graziano Pelle.

Ispanija: David de Gea (V), Jordi Alba, Sergio Ramos (K), Gerard Pique, Juanfran; Sergio Busquets, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Nolito (46' Aritz Aduriz, 81' Pedro Rodriguez); David Silva, Alvaro Morata (70' Lucas Vasquez).