Šiuos klausimus po pergalės 1:0, išplėštos pačioje pratęsimo pabaigoje ir atvėrusios portugalams kelią tarp aštuonių stipriausių UEFA Euro 2016 komandų, užduoda ne tik pasaulio žiniasklaida, bet ir tūkstančiai internautų.

32 smūgiai į vartus per tris mačus prieš tai ir nulis per 116 minučių aštuntfinalio rungtynėse. Kas nutiko C. Ronaldo?

Į tai pats puolėjas atsakė 117 minutę. Jis savo aikštės pusėje perėmė kamuolį iš kroatų, atidavė jį į vidurį 18-mečiui Renato Sanchesui ir pasileido į greitą kontrataką. Netrukus Nani atliko pusiau smūgį-pusiau perdavimą ir C. Ronaldo iš kelių metrų galėjo nuginkluoti Danijelį Subašičių. Nors šis ranka atmušė CR bandymą, pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubo Ricardo Quaresma ir galva pelnė lemiamą įvartį.

Po šio epizodo C. Ronaldo netvėrė džiaugsmu ir triumfavo taip, lyg būtų pasižymėjęs pats. Tai užkliuvo nemažai daliai internautų, nes paprastai portugalas taip elgtis nėra linkęs.

„Pirmą kartą matau Ronaldo, taip nuoširdžiai besidžiaugiantį komandos įvarčiu, kurį įmušė ne jis pats“, – pastebėjo vienas jų.

Įdomu, kad į C. Ronaldo sąskaitą buvo įrašytas rezultatyvus perdavimas, nors jis jo ir neatliko.

Tačiau akivaizdus Madrido „Real“ žvaigždės indėlis į Portugalijos pergalę sužavėjo ne visus.

„O, žmogau. Ronaldo ir vėl bus „netikras“ didvyris. Jis nerealizavo puikiausios progos, o jo klaidą ištaisė komandos draugas po to, kai 18-metis vienas nubėgo 60 jardų ir sukūrė viską“, – ironizavo vienas internautas.

„Galėjo būti ir blogiau: Ronaldo smūgis galėjo būti pergalingas“, – sarkazmo nestokojo antras.

„Nani mintis, kad „aš geriau paridensiu kamuolį C. Ronaldo kryptimi, kad tik jis ant manęs nešauktų dėl to, jog nesulaukė perdavimo“, buvo kažkas tokio“, – šaipėsi trečias.

„Ronaldo švenčia taip tarsi ką tik būtų laimėjęs finalą. Štai kodėl jo komanda šiame turnyre nenuveiks nieko“, – įkando kitas, su aliuzija į C. Ronaldo ištarus žodžius apie islandus po lygiųjų su jais.

Internautai užjautė ir 6-erių metų amžiaus C. Ronaldo sūnų Cristiano Ronaldo jaunesnįjį, vadinamą Cristianinho, kuris mačą stebėjo tribūnose.

„Vargšas Ronaldo jaunesnysis. Jis tikrai nesimėgauja tėčio „pasiimk savo sūnų į darbą“ diena“, – pašiepiama itin nuobodžiai iki pratęsimo antro kėlinio pabaigos vykusi dvikova.

Dar viena futbolo gerbėja retoriškai klausė: „Ar rezultatas vis dar būtų 0:0, jei aikštėje vietoje Ronaldo žaistų Lionelis Messi?“

Ir iš tiesų, nors Argentina ir nedalyvauja Euro 2016, netiesioginė akistata tarp C. Ronaldo ir L. Messio šiuo metu taip pat vyksta. Naktį iš sekmadienį į pirmadienį Naujajame Džersyje, JAV, Leo su kompanija bandys tapti „Copa America“ čempionais, kai finale susikaus su Čilės futbolininkais.

Kol kas L. Messi sąskaitoje šiame turnyre – 5 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai per keturis mačus. Jis nusileidžia tik čiliečiui Eduardo Vargasui (6 įv.).

Tuo metu C. Ronaldo kraitis Euro 2016 taip pat per keturias dvikovas – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir nerealizuotas 11 metrų baudinys.

Visgi jo, Nani ir R. Quaresma vedama rinktinė – jau Europos čempionato ketvirtfinalyje ir nepanašu, kad žada sustoti, tad internautai progų pasidalinti savo išmone dar tikrai ras.

Kroatijos stovykloje – apmaudo ašaros

Kroatijos rinktinės pralaimėjimas Europos futbolo čempionate – vienas skaudžiausių šalies nacionalinės komandos istorijoje. Ante Čačičiaus auklėtiniai Lanse praleido įvartį 117 min. ir apmaudžiai nepasiekė ketvirtfinalio.

Per likusias kelias minutes kroatai, kurie grupės etape sugebėjo 2:1 patiesti Ispaniją, išsigelbėti nebespėjo. Finalinis teisėjo švilpukas Kroatijos rinktinei reiškė odisėjos pabaigą, o žaidėjams – ašaras.

„Kad jūs būtumėte jautę atmosferą rūbinėje, – sakė kroatas Ivanas Rakitičius. – Dar niekada gyvenime nemačiau šitiek ašarų. Geresnė komanda keliauja namo. Tačiau, toks jau toks futbolas...“

Verkė visi – tiek žaidėjai, tiek aistruoliai. Dvigubą skausmą išgyveno kroatų rinktinės kapitonas Darijo Srna, kuris čempionato pradžioje prarado tėvą, o po pralaimėtų rungtynių paskelbė apie karjeros pabaigą rinktinėje.

Verkė visi, išskyrus portugalus, o ypač – C. Ronaldo. „Hey CR7! Please don‘t CRY today!” (Ei, CR7, prašau, neverk šiandien!) – tokį užrašą rungtynių metu laikė iškėlė Kroatijos rinktinės fanai. Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis.

„Sunkiai dirbome, žinojome, kokie sunkumai mūsų laukia – rungtynių stresas, nerimas..., – kalbėjo mačo didvyris. – Visgi manau, kad turėtume pasveikinti save. Sužaidėme puikias rungtynes, tikėjome savimi iki pačios rungtynių pabaigos, todėl turėtume pasveikinti save už savo atsidavimą.“

Tuo metu Kroatijos rinktinės treneris A. Čačičius liūdėjo dėl pralaimėjimo bei įvardijo portugalus kaip naujuosius turnyro favoritus.

„Žinoma, kad liūdžiu, – sakė treneris. – Turėjome puikų šansą. Žinojome, kad jeigu nugalėsime Portugaliją, žaisime su lenkais. Mes visada kovojame su stipriomis komandomis. Kad ir kaip būtų, galiu tik pasveikinti savo žaidėjus. Mes tiesiog neįmušėme įvarčio, toks yra futbolas. Portugalija yra puiki komanda, turinti patyrusių žaidėjų. Manau, kad būtent ji ir yra favoritė laimėti čempionatą.“

Ketvirtfinalyje Portugalijos rinktinė susitiks su Lenkijos atstovais, kurie po 11 baudinių serijos 6:5 (1:1, 5:4) palaužė šveicarus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)