Katalonijoje gimęs ir augęs G. Pique žaidžia „Barcelona“ komandoje, kurią katalonai laiko tikru regiono pasididžiavimu ir simboliu nesėkmingai besiklostančioje ir greičiausiai pergale niekada nesibaigsiančioje politinėje kovoje dėl autonominio atsiskyrimo nuo Ispanijos.

Dėl šios priežasties netradicinis futbolininko poelgis prieš rungtynes su kroatais Ispanijoje buvo sutiktas labai audringai. Skambant Ispanijos himnui vaizdo kamera lėtai slinko per ispanų rinktinės futbolininkų veidus, o objektyvui priartėjus prie G. Pique, pastarojo ranka, padėta ant Davido de Gea peties susigniaužė į įžeidžiamu gestu visame pasaulyje laikomą trijų pirštų kombinaciją.

Nors daug kam šis epizodas praslydo pro akis, netrūko akylesnių. Epizodą internete patalpino Argentinos portalas „Diario Ole“, o ispanai pašėlo – vieni puolė kaltinti futbolininką nepagarbos šaliai rodymu, kiti stojo jo pusėn tvirtindami, kad žaidėjas šitaip pasielgti tiesiog neišdrįstų, treti užsipuolė argentiniečius dėl nesantaikos kurstymo.

„Didesnis juokdarys nei Sergio Ramosas, nusprendęs tapti didvyriu ir nesugebėjęs įmušti 11 m baudinio“, – rašė vienas Marca.com komentatorius, tačiau netrukus pats sulaukė aršaus atsako.

„Tu pats juokdarys. Tokio lygio žmonės kaip Gerardas panašiomis nesąmonėmis neužsiiminėja“, – jam atgal kirto kitas internautas.

„Didžiausi klounai šioje situacijoje yra argentiniečiai. G. Pique niekada neišreiškė savo palaikymo Katalonijai, nesivėlė į politinius debatus ir tai yra eilinė provokacija“, – savo požiūrį išsakė Marca.com redakcija.

Visgi pasiaiškinti teko ir pačiam G. Pique. Anot žaidėjo, visi jo adresu pasipylę kaltinimai – laužti iš piršto.

„Man niekada netrūko pagarbos šaliai ir himnui. Manau, kad mane pažįstate. Mes su komanda jau esame triumfavę Europoje. Taip, Madrido ir Barselonos keliai retkarčiais išsiskiria, tačiau dabar privalome būti vieningi ir laimėti Europos čempionatą“, – aiškinosi jis.

„Mane dabar labiausiai neramina kelias, kuriuo turėsime žygiuoti link titulo, nes jis akivaizdžiai bus pats sudėtingiausias. Tačiau mūsų varžovai taip pat nemiegos galvodami, kad jų kelias bus labai sunkus“, – turėdamas omenyje laukiančią aštuntfinalio akistatą su Italija kalbėjo G. Pique.

Primename, kad ispanai mačą kroatams netikėtai pralaimėjo 1:2 ir tokiu būdu jau aštuntfinalyje „užšoko“ ant puikią sportinę formą šiame čempionate demonstruojančios Italijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)