72-ą susitikimo minutę buvo lygu 1:1, kai į kroatų vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį atlikti stojo rinktinės kapitonas S. Ramosas.

Štai tada saviškiams padėti nusprendė dėl traumos ant atsarginių suolo sėdėjęs Luka Modričius. Madrido „Real“ klubo žaidėjas prisiminė, kaip jo bendraklubis S. Ramosas atlieka baudinius ir apie tai riktelėjo aikštėje buvusiam kroatų kapitonui Dario Srnai. Kapitonas spėjo pribėgti ir perduoti išgirstą informaciją vartininkui Danijeliui Subasičiui. Išgirdęs informaciją pastarasis ironiškai nusikvatojo ir stojo atlikti savo darbo.

Vartininkas teisingai spėjo S. Ramoso smūgio kryptį ir atmušė kamuolį, o po šio momento emocingai pašoko į orą. Savo ruožtu D. Srna audringai padėkojo L. Modričiui.

Visa tai užfiksavo TV kameros.

„L. Modričius per D. Srną man sakė, kad S. Ramosas muš į dešinę nuo manęs pusę. Taip ir nutiko“, – po rungtynių sakė vartininkas sakė D. Subasičius.

Skaitykite daugiau: http://sportas.lrytas.lt/futbolas/lemtingas-patarimas-privertes-raudonuoti-sergio-ramosa.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy

Beje, šiuos kroatų manevrus pastebėjo ir Sergio Busquetsas, kuris prieš baudinį taip pat kažką šnibždėjo S. Ramosui į ausį. Dabar jau nesužinosime, ar Ispanijos rinktinės kapitonas neišgirdo pastabos, ar tiesiog nekreipė į ją dėmesio.

Taip pat Ispanijos spauda rašo, kad baudinį turėjo atlikto Andresas Iniesta, o ne S. Ramosas.

„Ruošiausi mušti aš, bet S. Ramosas paprašė leisti atlikti smūgį jam. Ir aš, ir visa komanda juo pasitikėjome, – po mačo sakė A. Iniesta. – Deja, realizuoti smūgio nepavyko.“

Po mačo teisintis teko ir ispanų treneriui Vicentei del Bosque. „Aš nesu atsakingas už žaidėjus aikštelėje ir jų susitarimus. Neliepiu, kam mušti 11 m baudinius. Tai daro žmogus, kuris savimi pasitiki labiausiai ir kuriuo pasitiki komanda“, – tvirtino jis.

Ispanai pralaimėjo varžovams 1:2, grupėje užėmė antrą vietą ir aštuntfinalyje žais su Italija.

Pažymėtina, kad ispanų spaudoje daug kritikos adresuota ne tik 11 m baudinį mušti nusprendusiam S. Ramosui, bet ir D. Subasičiui – teigiama, kad kroatų vartininkas iš savo vietos pajudėjo per anksti ir arbitras privalėjo skirti pakartotinį smūgį.

Kroatijos varžovai paaiškės po paskutinių trečio turo rungtynių E ir F grupėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)