UEFA skyrė 100 tūkst. eurų baudą ir uždraudė parduoti bilietus į likusias Euro 2016 rungtynes tiems, kuriuos Kroatijos futbolo federacija ir šalies tarnybos įvardija kaip chuliganus.

Primename, kad kroatų fanai neramumus sukėlė per praėjusį penktadienį Sent Etjene vykusį D grupės mačą su čekais.

86 min. kroatų chuliganai sugalvojo fejerverkų šou ir deglais apmėtė aikštę. Dėl to dvikova buvo sustabdyta ir gaisrininkai gesino pirotechniką. Viena petarda sprogo pareigūno rankose.

Po kelių minučių pratęsus rungtynes sutrikę Kroatijos futbolininkai suklydo gynyboje, Domagojus Vida lietė kamuolį ranka ir arbitras britas Markas Clattenburgas skyrė 11 metrų baudinį. Jį 90+4 min. realizavo Tomašas Necidas ir išlygino rezultatą 2:2.

„Jie nėra tikri Kroatijos sirgaliai. Šie žmonės yra baisūs ir aš juos vadinu chuliganais“, – rėžė kroatų treneris Ante Čačičius.

A. Čačičius vylėsi, kad veiksmų imsis ir Kroatijos futbolo asociacija, pridėjęs: „95 proc. Kroatijos sirgalių raudonuoja prieš Europą. Tie kiti yra sporto teroristai – tikriausiai čia kalba eina apie 6-10 asmenų. Tikiuosi, kad jų tapatybės bus identifikuotos ir jie bus nubausti“.

Kroatija jau sulaukė UEFA baudos po sirgalių sukeltų bėdų pirmame D grupės mače prieš Turkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)