Ši Albanijos rinktinės pergalė reiškia, kad komanda grupėje su 3 taškais užima trečiąją vietą ir išsaugo teorines galimybes iškopti į aštuntfinalį. Tuo metu vos 1 tašką per trejas grupės rungtynes iškovoję rumunai jau gali pakuotis lagaminus namo – jie užėmė paskutinę vietą ir galimybių žengti į atkrintamąsias varžybas neteko.

Albanijos rinktinės likimas paaiškės tik pasibaigus visoms trečiojo čempionato grupių varžybų turo kovoms, kuomet bus aiškus komandų išsidėstymas visose grupėse. Primename, kad šiame čempionate į aštuntfinalį žengia 1-2 vietas visose grupėse užėmusios komandos ir keturios geriausios trečias vietas grupėse užėmusios ekipos.

Nors albanų galimybės su 3 taškais žengti į kitą etapą kol kas atrodo gana miglotai, galimybes Balkanų šalies komanda išsaugo.

A. Sadiku įmuštas įvartis – pirmas Albanijos rinktinei per visą Europos čempionatų istoriją. Pirmenybių debiutantai per pirmąsias dvejas grupės rungtynes pasižymėti neįstengė (0:1 pralaimėjo šveicarams ir 0:2 – prancūzams), tačiau pastarasis pergalingas įvartis Gianni di Biasi auklėtiniams – dvigubai saldesnis.

Vienintelis rungtynių įvartis krito baigiantis pirmajam kėliniui, kuomet A. Sadiku po rumunų klaidos galva nukreipė kamuolį į Cipriano Tatasuranu saugomus vartus.

Nors per visas rungtynes rumunai link vartų smūgiavo 16 kartų, realia proga pasižymėti galima laikyti tik antrojo kėlinio pabaigoje atliktą Floriano Andone smūgį, po kurio kamuolys atsitrenkė į vartų konstrukciją.

Likusį mačo laiką albanai sėkmingai griovė varžovų atakas, o patys pavojingai kontratakuodavo, nors daugiau šimtaprocentinių galimybių pasižymėti taip pat nebeturėjo.

Kitose grupės rungtynėse Prancūzijos ir Šveicarijos rinktinės išsiskyrė be įvarčių – 0:0. Tai reiškia, kad iš šios grupės į aštuntfinalį tikrai patenka pirmąją vietą užėmę prancūzai (7 taškai) ir antrąją vietą užėmę šveicarai (5 taškai), o albanų likimas šiuo metu jau yra nebe jų pačių rankose.

Rumunija – Albanija 0:1 (0:1).

42' Armando Sadiku.

Rumunijos rinktinės sudėtis:

Ciprianas Tatarusanu, Alexanderis Matelis, Ovidiu Hobanas, Vladas Chirichesas, Denisas Alibecas (Gabrielis Torje, 57 min.), Nicolae Stanciu, Andrei Prepelita (Lucianas Sanmarteanas, 46 min.), Bogdanas Sancu, Adrianas Popa (Florinas Andone' 69 min.), Dragosas Grigore, Cristianas Sapunaru.

Albanijos rinktinės sudėtis:

Etritas Berisha, Andi Lila, Emiras Lenjani (Odise Roshi, 76 min.), Elseidas Hysajus, Ansi Angolli, Migjenas Basha (Lorikas Cana, 83 min., Ledianas Memushajus, Armando Sadiku (Bekimas Balajus, 59 min.), Mergimas Mavrajus, Arlindas Ajeti, Amiras Abrashi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)