Po atsisakymo pasikeisti marškinėliais su Islandijos futbolininku C. Ronaldo sulaukė kritikos įvairiose pasaulio šalyse, tačiau Portugalijos žiniasklaida išliko santūri. Visgi po antrųjų iš eilės nelaimėtų rungtynių į Madrido „Real“ superžvaigždės daržą lekia vis daugiau akmenų.

„Pergalė buvo padėta ant lėkštutės, tereikėjo spirti kamuolį iš 11 metrų ir pataikyti į vartus. Deja“, – rašo „Record“ straipsnyje, pavadintame „Vėl paslydome“.

„Niekas neklysta taip stipriai, kaip mes. 23 smūgiai ir nė vieno įvarčio. Sunku suprasti“, – konstatuoja laikrašos „A Bola“.

Tuo metu „O Jogo“ šaiposi, kad C. Ronaldo žaidžia tarsi „geležinėmis kojomis“. „Turėjome jūrą progų, tačiau nei Nani smūgis galva, nei C. Ronaldo 11 m baudinys tikslo nepasiekė – kamuolys atsitrenkė į vartų konstrukciją. Labai apmaudu“, – rašo portugalai.

„Ronaldo šaudo pro šalį, o rinktinė grimzta“, – konstatuoja „Publico“, o skaudžiausiai kerta „Correiro da Manha“ – labiausiai šalyje perkamas dienraštis. „C. Ronaldo nebeįmuša nei nuo 11 m žymos. Ką gi daryti?“, – konstatuojama straipsnyje.

Niekaip įvarčio įmušti nesugebančiam puolėjui rungtynių metu teko nuryti ne vieną karčią piliulę. Gausiai stadione susirinkę Austrijos fanai kiekvieną kartą jam prisilietus prie kamuolio skandavo „Messi, Messi“, turėdami omenyje portugalo oponentą iš „Barcelona“ klubo Lionelį Messi.

Nors mačo metu C. Ronaldo ne kartą pyko ir gestikuliavo rankomis, pasibaigus rungtynėms futbolininkas mėgino išlikti pozityvus.

„Toks yra futbolas, nieko baisaus. Aš jau treniravausi šiandien ryte, tai darysiu ir vakare“, – sekmadienį tvirtino C. Ronaldo.

Paguosti ir pakelti savo ūpą futbolininkui į Prancūziją atvyko ir C. Ronaldo šeima – jo mama, sūnus ir giminės. Po rungtynių su austrais jie visi kartu praleido tris valandas, o pats Cristiano dar prieš mačą netgi pasveikino savo sūnų su gimtadieniu.

„Neslepiu, kad esu nusivylęs tokia mačo baigtimi. Tačiau reikia stengtis išlikti pozityviam, reikia mėginti bandyti siekti savo tikslų“, – po rungtynių kalbėjo C. Ronaldo.

„Neįmuštas 11 m baudinys yra mano klaida, tačiau tokie dalykai nutinka futbole. Futbolas – toks žaidimas, kur kartais už vadelių viską tampo kažkas iš aukščiau“, – po mačo dėstė 31-erių metų superžvaigždė.

Anot C. Ronaldo, Portugalijos rinktinę nurašyti dar anksti. Kad užsitikrintų kelialapį į aštuntfinalį, paskutinėse rungtynėse portugalams teks įveikti netikėtai vienvaldžiais grupės lyderiais tapusius vengrus.

„Esu įsitikinęs, kad Portugalija dar pademonstruos savo lygį ir mes žengsime į kitą etapą“, – vylėsi C. Ronaldo. – Aš pripažįstu, kad esu labai nepatenkintas savo ir komandos žaidimu, tačiau darysiu viską, kad situacija pasikeistų. Mačas su Vengrija mums bus lyg finalas“.

Kitame F grupės mače šeštadienį Islandija ir Vengrija sužaidė lygiosiomis 1:1.

Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)