„Neslepiu, kad esu nusivylęs tokia mačo baigtimi. Tačiau reikia stengtis išlikti pozityviam, reikia mėginti bandyti siekti savo tikslų“, – po rungtynių kalbėjo C. Ronaldo.

„Neįmuštas 11 m baudinys yra mano klaida, tačiau tokie dalykai nutinka futbole. Futbolas – toks žaidimas, kur kartais už vadelių viską tampo kažkas iš aukščiau“, – dėstė 31-erių metų superžvaigždė.

Anot C. Ronaldo, Portugalijos rinktinę nurašyti dar anksti. Kad užsitikrintų kelialapį į aštuntfinalį, paskutinėse rungtynėse portugalams teks įveikti netikėtai vienvaldžiais grupės lyderiais tapusius vengrus.

„Esu įsitikinęs, kad Portugalija dar pademonstruos savo lygį ir mes žengsime į kitą etapą“, – vylėsi C. Ronaldo. – Aš pripažįstu, kad esu labai nepatenkintas savo ir komandos žaidimu, tačiau darysiu viską, kad situacija pasikeistų. Mačas su Vengrija mums bus lyg finalas“.

Primename, kad antrajame rungtynių su austrais kėlinyje C. Ronaldo stojo mušti 11 m baudinio, tačiau jo spirtas kamuolys atsitrenkė į vartų virpstą, o sukrėstas portugalas aikštėje neslėpė savo emocijų – iš pykčio šaukė, kramtė lūpas ir skėsčiojo rankomis praktiškai iki finalinio susitikimo švilpuko.

Pažymėtina, kad šeštadienio vakaras C. Ronaldo turėjo tapti ypatingas. 31-erių futbolininkas perėmė iš Luiso Figo daugiausiai rungtynių nacionalinėje komandoje sužaidusio portugalo titulą. Mačas su Austrija buvo 128-asis C. Ronaldo, atstovaujančiam rinktinei nuo 2003 metų ir žaidžiančiam ketvirtajame savo Europos čempionate.

„Aš didžiuojuosi pasiekęs šį rekordą, kadangi tai yra didžiulė garbė. Tačiau jausmai tuo pačiu maišosi su liūdesiu, kadangi savo pasiekimo nepažymėjau įvarčiu ir Portugalijos pergale. Nepaisant to, reikia tikėti, ir aš manau, kad mumis tiki visi portugalai“, – sakė C. Ronaldo.

Tuo metu austrų treneris Marcelis Kolleris taip pat tikino vis dar tikinis savo komandos galimybėmis ir gyrė puikiai vartus saugojusį vartininką Robertą Almerį.

„Mes vis dar gyvi šiame čempionate, o kol tokie esame – kovosime iki paskutinės akimirkos. Mums reikia įveikti Islandiją, o tuomet pamatysime, kaip klostysis įvykiai. R. Almeris šiandien buvo puikus, tačiau toks jis buvo visuomet“, – tvirtino M. Kolleris.

Kitame F grupės mače šeštadienį Islandija ir Vengrija sužaidė lygiosiomis 1:1.

Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)