Islandai į priekį išsiveržė pirmo kėlinio pabaigoje, kuomet grubiai suklydo vengrų vartų sargas Gaboras Kiraly. 40-metis veteranas nesugraibė kamuolio, išleido jį iš rankų ir galiausiai prasižengė savo baudos aikštelėje. Proga pasižymėti nuo 11 m žymos pasinaudojo Gylfi Sigurdssonas.

Po pertraukos islandai užsibarikadavo savo aikštės pusėje, varydami į neviltį tarpų aklinoje gynyboje neradusius varžovus.

Tačiau 88 min. po gražios kombinacijos dešiniajame atakos krašte vengrai įsiveržė į islandų baudos aikštelę. Bandydamas nutraukti aštrų perdavimą, gynėjas Birkiras Saevarssonas buvo priverstas nukreipti kamuolį į savus vartus.

Jau tiksint pridėtam laikui Islandija galėjo antrą kartą nustebinti Europą, bet G. Sigurdssono bandymą įmušti baudos smūgiu iš 16 m atlaikė gyvatvorė, o atšokusį kamuolį greta virpsto pasiuntė po keitimo Europos čempionate debiutavusi gyva Islandijos futbolo legenda Eiduras Gudjohnsenas.

Kelių minučių užtikrintos gynybos pritrūkę islandai nepasinaudojo proga pakilti į F grupės lyderių poziciją, kurią kol kas išlaiko vengrai.

Kita vertus, jiems bent jau pavyko nutraukti penkių iš eilės pralaimėjimų Vengrijai tarpusavio susitikimuose seriją.

Prieš rungtynes Vengrijos sirgaliai stadione ir jo prieigose įsivėlė į konfliktą su stadiono apsauga, įsikišti teko riaušių policijai.

Kitame grupės mače nuo 22 val. Lietuvos laiku grumsis Portugalija ir Austrija.

Rezultatas

Islandija 1 – 1 Vengrija
40' [1 - 0] Gylfi Sigurdssonas (iš 11 m)
88' [1 - 1] Birkiras Saevarssonas (į savo vartus)

Islandija: Hannesas Thoras Halldorssonas; Birkiras Saevarssonas, Ari Skulasonas, Ragnaras Sigurdssonas, Kari Arnasonas (66' Emilis Hallfredssonas); Johannas Bergas Gudmundssonas, Aronas Gunnarssonas, Birkiras Bjarnasonas, Gylfi Sigurdssonas; Jonas Dadi Boedvarssonas (69' Alfredas Finnbogasonas), Kolbeinnas Sigthorssonas (84' Eiduras Gudjohnsenas).

Vengrija: Gaboras Kiraly; Tamasas Kadaras, Adamas Langas, Richardas Guzmicsas, Rolandas Juhaszas (85' Adamas Szalai); Zoltanas Gera, Balazsas Dzsudzsakas, Laszlo Kleinheisleris, Adamas Nagy; Zoltanas Stieberis (67' Nemanja Nikoličius), Tamasas Priskinas (67' Danielis Bode).

Vengrai po pirmo turo netikėtai pirmavo pogrupyje, 2:0 pranokę Austrijos komandą.

Tuščiomis neliko ir islandai, praėjusiame mače pateikę nemalonią staigmeną Portugalijai su Cristiano Ronaldo priešakyje ir sužaidę lygiosiomis 1:1.

Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)