Bordo mieste Marco Wilmotso auklėtiniai nuo mačo pradžios paėmė vadeles į savo rankas ir dominavo pagal visas statistikos kategorijas. Bet belgams trūko tiek greičio, tiek kūrybingų sprendimų, tiek tikslumo, todėl priešininkų žvaigždynas iki pertraukos Airijos vartininką Darreną Randolphą privertė krūptelėti vos kelis kartus.

Vaizdas pasikeitė it mostelėjus burtininko lazdele antro kėlinio pradžioje, kuomet Belgijos futbolininkams pasitaikė pirma proga nurūkti į greitą ataką. Kamuolį į vartus po Kevino de Bruyne perdavimo šaltakraujiškai pasiuntė Romelu Lukaku, atidaręs savo komandos įvarčių sąskaitą Prancūzijoje.

Airijos komanda nusprendė keisti savo žaidimo taktiką ir paliko iki pertraukos iškastus apkasus. O belgams tik to ir tereikėjo: K. de Bruyne ir Edenas Hazardas ėmė nardyti į laisvus plotus aikštės kraštuose, o D. Randolphui kamuolį iš vartų teko traukti dar du kartus.

Smūgiu galva pasižymėjo Axelis Witselis, dar vieną įvartį pridėjo prie „dvejetukininkų“ rezultatyviausių čempionato žaidėjų sąraše prisijungęs R. Lukaku.

Tendencija nepasikeitė: Belgija išlieka nepralaimėjusi Airijai pastaruosius 50 metų.

Toks rezultatas turėjo pradžiuginti ir italus, kuriems airių nesėkmė garantavo pirmą vietą E grupėje.

Rezultatas

Belgija 3 – 0 Airija
48' [1 - 0] Romelu Lukaku
61' [2 - 0] Axelis Witselis
70' [3 - 0] Romelu Lukaku

Belgija: Thibaut Courtois; Janas Vertonghenas, Toby Alderweireldas, Thomasas Meunier, Thomasas Vermaelenas, Kevinas de Bruyne, Edenas Hazardas, Axelis Witselis, Moussa Dembele (57' Radja Nainggolanas), Yannickas Carrasco (64' Driesas Mertensas); Romelu Lukaku (83' Christianas Benteke).

Airija: Darrenas Randolphas; Stephenas Wardas, Johnas O'Shea, Seamusas Colemanas, Ciaranas Clarkas; Glennas Whelanas, Robertas Brady, Jeffas Hendrickas, Jamesas McCarthy (62' Jamesas McCleanas), Wesley Hoolahanas (71' Aidenas McGeady); Shane'as Longas (79' Robbie Keane'as).

Galingą sudėtį surinkę ir vienais pirmenybių favoritų laikomi belgai pirmenybes pradėjo ne taip, kaip tikėjosi jie patys ir nemaža dalis futbolo gerbėjų. Pirmame susitikime M. Wilmotso ekipą 2:0 pranoko pavyzdinį žaidimą pademonstravusi Italijos komanda.

Savo ruožtu, airiai pirmame ture sužaidė lygiosiomis 1:1 su Švedija.

Rungtynių išvakarėse Belgijos policija per antiteroristinę operaciją visoje šalyje surengė kelias dešimtis reidų, per kuriuos sulaikė 12 asmenų. Įtariama, kad pastarieji planavo teroristinius išpuolius.

Penktadienį kitame E grupės mače italai įsirašė antrą pergalę, pranokę švedus 1:0.

Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)