Kroatijos futbolo federacija kaltinama dėl keturių drausmės kodekso straipsnių pažeidimo: pirotechnikos naudojimo, daiktų mėtymo į aikštę, neramumų stadione kėlimo ir rasistinio elgesio.

Tai, kad kroatams gresia mažiausiai šešiaženklė piniginė bauda ir įspėjimas dėl pašalinimo iš čempionato, galima nuspėti iš spartos, kuria bus priimtas sprendimas

Panašiai UEFA sureagavo į Rusijos ir Anglijos aistruolių riaušes Marselyje, kuomet iškart paskelbtos sankcijos. Daugiausiai kliuvo Rusijai, kurios sirgaliai stadione šturmavo anglų tribūnas: skirta 150 tūkst. eurų bauda ir diskvalifikavimas lygtinai, reiškiantis, kad pasikartojus panašaus pobūdžio incidentams rusai bus išmesti iš Europos pirmenybių.

Nuo čempionato starto tyrimai taip pat pradėti dėl Albanijos, Vengrijos, Portugalijos ir Rumunijos fanų elgesio. Bet jis bus vertinamas jau turnyrui pasibaigus – per eilinį UEFA drausmės komiteto posėdį liepos 21 d.

Kliūti gali ir Turkijai, kuri penktadienį vakare Nicoje kovėsi su Ispanija. 0:3 sutriuškintos ekipos aistruoliai apkaltinti pirotechnikos naudojimu, daiktų mėtymu ir įsiveržimu į aikštę. Ši byla taip pat bus nagrinėjama pirmadienį.

Primename, kad rungtynes tarp Kroatijos ir Čekijos buvo sustabdęs iš kroatų tribūnos pasipylęs ugnies lietus.

Kroatija pirmavo 2:0, čekai sušvelnino rezultatą 1:2 ir iki antro kėlinio pabaigos buvo likę 4 min. Tačiau tada kroatų fanai sugalvojo fejerverkų šou ir deglais apmėtė aikštę. 86-ą min. dvikova buvo sustabdyta ir gaisrininkai gesino pirotechniką. Viena petarda sprogo pareigūno rankose.

Nors teisėjas iš Anglijos Markas Clattenburgas iš pradžių ketino nutraukti susitikimą, po kelių minučių žiūrovams nurimus mačas pratęstas, o čekai iki jo pabaigos spėjo išlyginti rezultatą.

Kroatijos rinktinės treneris Ante Čačičius į aikštę deglus svaidžiusius savo tautiečius pavadino sporto teroristais.

„95 proc. Kroatijos sirgalių raudonuoja prieš Europą. Tie kiti yra sporto teroristai – tikriausiai čia kalba eina apie 6-10 asmenų. Tikiuosi, kad jų tapatybės bus identifikuotos ir jie bus nubausti“, – piktinosi A. Čačičius.

„Norime atsiprašyti UEFA, Čekijos ir visų pasaulio gerbėjų, mylinčių futbolą. Dauguma šių sirgalių yra tikri fanai, bet ir 10 asmenų gali sukelti tiek bėdų. Akivaizdu, kad Kroatijos federacijos prezidentas Davoras Šukeras kovoja prieš tai. Tikiuosi, kad UEFA tai supras“, – apgailestavo ir įvarčiu mače pasižymėjęs Ivanas Rakitičius, išreiškęs nuogąstavimą, kad kroatai bus išsiųsti iš Prancūzijos namo.

Spėjama, kad aršiausi sirgaliai ugnimi aikštę atakavo ne be priežasties. Radikali galingiausio Kroatijos klubo – Zagrebo „Dinamo“ – fanų grupuotė „Bad Blue Boys“ jau ne vienerius metus įvairiomis priemonėmis kovoja su ekipos savininku Zdravko Mamičiumi, kurį įtaria tampant už virvučių ir nacionalinę federaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)