Kroatija pirmavo 2:0, čekai sušvelnino rezultatą 1:2 ir iki antro kėlinio pabaigos buvo likę 4 min. Tačiau tada kroatų fanai sugalvojo fejerverkų šou ir deglais apmėtė aikštę. 86-ą min. dvikova buvo sustabdyta ir gaisrininkai gesino pirotechniką. Viena petarda sprogo pareigūno rankose.

Po kelių minučių pratęsus rungtynes sutrikę Kroatijos futbolininkai suklydo gynyboje Domagojus Vida lietė kamuolį ranka ir arbitras britas Markas Clattenburgas skyrė 11 metrų baudinį. Jį 90+4 min. realizavo Tomašas Necidas ir išlygino rezultatą 2:2.

BBC skelbia, kad UEFA patvirtino pradėsianti tyrimą dėl sirgalių elgesio stadione.

„Jie nėra tikri Kroatijos sirgaliai. Šie žmonės yra baisūs ir aš juos vadinu chuliganais“, – rėžė treneris Ante Čačičius.

Kroatija jau sulaukė UEFA baudos po sirgalių sukeltų bėdų pirmame D grupės mače prieš Turkiją. Šį kartą drausmės komisija savo sprendimą pateikti žada šeštadienį, kuomet išklausys vyriausiojo teisėjo Marko Clattenburgo parodymus.

A. Čačičius vylėsi, kad veiksmų imsis ir Kroatijos futbolo asociacija, pridėjęs: „95 proc. Kroatijos sirgalių raudonuoja prieš Europą. Tie kiti yra sporto teroristai – tikriausiai čia kalba eina apie 6-10 asmenų. Tikiuosi, kad jų tapatybės bus identifikuotos ir jie bus nubausti“.

„Norime atsiprašyti UEFA, Čekijos ir visų pasaulio gerbėjų, mylinčių futbolą. Dauguma šių sirgalių yra tikri fanai, bet ir 10 asmenų gali sukelti tiek bėdų. Akivaizdu, kad Kroatijos federacijos prezidentas Davoras Sukeras kovoja prieš tai. Tikiuosi, kad UEFA tai supras“, – apgailestavo ir įvarčiu mače pasižymėjęs Ivanas Rakitičius.

Vis tik dar prieš čempionatą buvo laukiama tokių kroatų incidentų. Tarp fanų esantys radikalai pasirengę pakenkti komandai, tikėdamiesi sąmyšio tarptautinėje arenoje, kuris priverstų „supuvusią“ ir kopucija kaltinamą šalies futbolo asociaciją imtis permainų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)