Vienintelį ir pergalingą įvartį 88-ą minutę 30 tūkst. žiūrovų akivaizdoje po gražaus reido pelnė Ederas.

Pirmas kėlinys vyko lygioje ir atkaklioje kovoje, bet be labai pavojingų momentų. Švedai buvo kiek aktyvesni, o italai patikimai gynėsi. Per pirmas 45 min. žiūrovai įvarčių taip ir neišvydo.

Antrame kėlinyje aktyvesnė buvo Italijos rinktinė. Ji aštriau puolė ir visiškai kontroliavo žaidimą. Pamažu brendo įvartis. 82-ą min. prie švedų vartų iššokęs Marco Parolo smūgiavo galva, bet kamuolys pataikė į skersinį.

88-ą min. italai surengė lemiamą išpuolį. Giorgio Chiellini ties aikštės viduriu toli į varžovų pusę išmetė užribį, dėl kamuolio šauniai kovojo Simone Zaza, galva jį numetė Ederui, o šis puolėjas prasiveržė pro kelis priešininkus vienas link baudos aikštelės, suklaidino artimiausią gynėją ir tiksliu smūgiu pelnė gražų įvartį - 1:0.



Pirmame ture italai 2:0 įveikė belgus, o švedai sužaidė taikiai 1:1 su airiais.

Tai buvo 11-os oficialios Italijos ir Švedijos rinktinių rungtynės. Italų sąskaitoje dabar 5 pergalės, 2 lygiosios ir 4 pralaimėjimai. Beje, italai net 26-is paskutinius savo mačus nežaidžia rezultatu 0:0, koks buvo iki 88-os minutės.

Rezultatas:

Italija 1 – 0 Švedija

88' Eder [1 - 0]

Italija: Gianluigi Buffon (V, K), Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli; Antonio Candreva, Emanuele Giaccherini, Daniele De Rossi (74' Thiago Motta), Marco Parolo, Alessandro Florenzi (85' Stefan Sturaro); Graziano Pelle (59' Simone Zaza), Eder.

Švedija: Andreas Isaksson (V), Martin Olsson, Andreas Granqvist, Victor Lindelof, Erik Johansson; Emil Forsberg (79' Jimmy Durmaz), Kim Kallstrom, Albin Ekdal (79' Oscar Lewicki), Sebastian Larsson; John Guidetti (85' Marcus Berg), Zlatan Ibrahimovič (K).

E grupės turnyro lentelė:

1.Italija***22003:06
2.Airija10101:11
3.Švedija20111:21
4.Belgija10010:20

*** – užsitikrino vietą aštuntfinalyje

Kitas antro turo E grupės mačas tarp Belgijos ir Airijos bus žaidžiamas šeštadienį (birželio 18-ą d.)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)