Abiejų priešininkų gynyba buvo pajėgesnė ir sumanesnė už puolimą. Nors Vokietijai priklausė iniciatyva ir kamuolio kontrolė, dvi pačias pavojingiausias progas sukūrė lenkai, o vieną – Vokietijos futbolininkai.

Pirmame kėlinyje vyko gana nuobodi pozicinė kova daugiausiai aikštės viduryje. Lenkai laukė varžovų klaidų ir kiekviena pasitaikiusia proga bandė kontratakuoti. Įsiminė Mario Gotze smūgis galva ir Jono Hectoro smūgis-perdavimas Sami Khedirai, kuris bandė nukreipti kamuolį į vartus.

Antro kėlinio pirmomis sekundėmis Arkadiuszas Milikas atsidūrė vienas prieš vokiečių vartininką Manuelį Neuerį, galva mušė iš arti, bet į vartus nepataikė. 69-ą min. tas pats A. Milikas būdamas laisvas nepataikė į kamuolį ties 11 metrų žyma. 86-ą min. Benediktas Howedesas iššoko prieš vartus, bet lenkai apsigynė. Logiškos lygiosios 0:0 daugiau nei 73 tūkst. žiūrovų akivaizdoje.

Pirmame rate vokiečiai 2:0 įrodė pranašumą prieš ukrainiečius, o lenkai 1:0 laimėjo prieš Šiaurės Airiją.

Rezultatas:

Vokietija 0 – 0 Lenkija

Vokietija: Manuel Neuer (V, K); Jonas Hector, Mats Hummels, Jerome Boateng, Benedikt Howedes; Sami Khedira, Toni Kroos, Julian Draxler (72' Mario Gomez), Mesut Ozil; Thomas Muller, Mario Gotze (65' Andre Schurrele).

Lenkija: Lukasz Fabianski (V); Artur Jedrzejczyk, Michal Pazdan, Kamil Glik, Lukasz Piszczek; Kamil Grosicki (87' Slawomir Peszko), Krzysztof Maczynski (76' Tomasz Jedlovec), Grzegorz Krychowiak, Jakub Blaszczykowski (80' Bartosz Kapustka); Robert Lewandowski (K), Arkadiusz Milik.

Kitame šios grupės antro turo mače ketvirtadienį Šiaurės Airija 2:0 (0:0) nugalėjo Ukrainą.

C grupės turnyro lentelė:

1.Vokietija21102:04
2.Lenkija21101:04
3.Šiaurės Airija21012:13
-------------------------------
4.Ukraina***20020:40

*** – po grupės etapo keliauja namo

Trečio turo šios grupės rungtynes birželio 21-ą dieną Šiaurės Airija žais su Vokietija, o Ukraina susitiks su Lenkijos futbolininkais.



Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (734)