Velsas pirmo kėlinio pabaigoje 42-ą min. pirmavo 1:0 po puikaus tolimo komandos lyderio Garetho Bale'o baudos smūgio. Antro kėlinio pradžioje 56-ą min. po keitimo aikštėje pasirodęs Jamie Vardy, priėmė kamuolį atšokusį prie vartų nuo gynėjo galvos, taip išvengė nuošalės ir išlygino rezultatą 1:1. 90+2 min. kitas nuo atsarginių suolo pakilęs žaidėjas Danielis Sturridge'as, prasibrovė pro gynėjų užtvarą ir pasiekė pergalingą įvartį 2:1.

Tai buvo 102-os Anglijos ir Velso tarpusavio rungtynės istorijoje. Anglų sąskaitoje dabar 67 pergalės, 21 lygiosios ir 14 pralaimėjimų.

Pirmo rato susitikimuose Anglija sužaidė lygiosiomis 1:1 su Rusija, o Velsas 2:1 pranoko Slovakiją.

Pirmas kėlinys vyko atkaklioje ir permainingoje kovoje. Anglijos rinktinė įgijo persvarą, puolė didelėmis pajėgomis ir sukūrė keltą pavojingų progų. Velso komanda patikimai gynėsi ir rengė retas kontratakas. Per vieną jų 42-ą min. Wayne'as Rooney prasižengė prieš varžovą toli nuo vartų. Valų lyderis G. Bale'as ryžosi atlikti baudos smūgį iš 34-35 metrų. Jo šūvis į kairį nuo vartininko Joe Harto kampą buvo taiklus – 1:0. Velsas po pirmo kėlinio taip ir pirmavo. G. Bale'as šiame čempionate jau įmušė 2 įvarčius.


Antro kėlinio pradžioje 56-ą min. Anglija išlygino rezultatą 1:1. Pasižymėjo aikštėje tik po keitimo pasirodęs J. Vardy. Kovoje „antrame aukšte“ Velso baudos aikštelėje kamuolys nuo gynėjo Ashley Williamso galvos nukrito po kojomis J. Vardie ir pastarasis iš kelių žingsnių pelnė įvartį 1:1.



Pagrindiniam 90-ies minučių laikui pasibaigus buvo skirtos kompensuotos dar 3 min. ir jų užteko Anglijos rinktinės pergalei. D. Sturridge'as pats pradėjo paskutinį derinį, sužaidė su kolega „sienelę“, prasibrovė prie varžovų vartų ir iš arti apgaulingu smūgiu įmušė įvartį 2:1. Rungtynės taip ir baigėsi anglų triumfu.



Rezultatas:

Anglija 2 – 1 Velsas

42' Gareth Bale [0 - 1]
56' Jamie Vardy [1 - 1]
90+2' Daniel Sturridge [2 - 1]

Anglija: Joe Hart (V); Danny Rose, Chris Smalling, Gary Cahill, Kyle Walker; Wayne Rooney (K), Eric Dier, Dele Alli, Raheem Sterling (46' Daniel Sturridge), Adam Lallana (73' Marcus Rashford); Harry Kane (46' Jamie Vardy).

Velsas: Wayne Hennessey (V); Neil Taylor, Ben Davies, Ashley Williams (K), James Chester, Chris Gunter; Joe Allen, Joe Ledley (67' David Edwards), Aaron Ramsey; Gareth Bale, Hal Robson-Kanu (72' Jonathan Williams).

B grupės turnyro lentelė:

1.Anglija21103:24
2-3.Velsas21013:33
2-3.Slovakija21013:33
4.Rusija20112:31

Trečiame grupės ture birželio 20-ą dieną rusų varžovas bus Velsas, o anglai varžysis su slovakais.

Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (432)