Kiekvieną savo futbolininkų žingsnį Prancūzijoje stebinčiai Anglijos žiniasklaidai neprasprūdo pro akis J. Vardy lauknešėlis.

Nuotraukose 29-erių snaiperis užfiksuotas rankoje laikantis dėžutę tabako gaminio, vadinamo „snus“. Tai – Švedijoje ir aplinkinėse šalyse populiarūs tabako pakeliai, dedami po viršutine lūpa ir sukeliantys panašų efektą kaip cigaretė.

Kai kurie Anglijos leidiniai iškart įtarė, kad J. Vardy pomėgiai gali prasilenkti su antidopingo taisyklėmis. Nikotinas, kaip ir kofeinas, kurio yra puolėjo į treniruotę taip pat atsineštame energetiniame gėrime, įtraukti į Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) stebimų medžiagų sąrašą, tačiau šiuo metu nėra laikomi draudžiamais preparatais.

O „Daily Mail“, pasitelkęs į pagalbą mitybos specialistus, net suskaičiavo, kad toks tonizuojantis derinys J. Vardy fizinę savijautą trumpu periodu gali pagerinti 3-7 procentais.

Tačiau tai nepadarė jokio įspūdžio Anglijos rinktinės sirgaliams, socialiniuose tinkluose masiškai užstojusiems futbolininką ir prašiusiems nesikabinėti prie komandos dėl menkniekių.

Geriausiu „Premier“ lygos šio sezono žaidėju žurnalistų išrinktas J. Vardy tik pernai debiutavo rinktinėje. Šalies čempionų „Leicester“ atstovui karjeros klube pradžioje sunkiai sekėsi atsikratyti žalingų įpročių. Anot ekipos vadovų, puolėjas praeityje dažnai traukdavo į naktines linksmybes ir kitą dieną treniruotėje kartais pasirodydavo nespėjęs išsiblaivyti.

Vis dėlto sensacingu „Leicester“ triumfu pasibaigusiame Anglijos čempionate J. Vardy buvo tiesiog nepakartojamas: pelnė 24 įvarčius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Nacionalinėje šalies komandoje jis per 8-erias rungtynes pasižymėjo tris kartus, o smūgis į Vokietijos vartus draugiškose rungtynėse kovą buvo tikras šedevras.

J. Vardy nepasirodė aikštėje pirmose Anglijos rungtynėse Europos čempionate, kuriose Roy Hodgsono auklėtiniai sužaidė lygiosiomis 1:1 su rusais. Bet žengti ant vejos jis gali ketvirtadienį, kuomet „Trys liūtai“ grumsis su savo kaimynais iš Velso. G grupės dvikova prasidės 16 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)