Kai atrodė, kad mačas jau baigsis lygiosiomis 0:0, Prancūzija vėl stebuklingai išsigelbėjo paskutinėmis akimirkomis. Pradžioje tik po keitimo aikštėje pasirodęs Antoine'as Griezmannas 90-ą minutę galva įmušė pirmą įvartį (1:0), o atslūgus milžiniškai įtampai ir per teisėjo jau kompensuotą laiką, 90+6' minutę tašką šioje dvikovoje 65 tūkst. žiūrovų akivaizdoje padėjo Dimitri Payet (2:0).

Pirmame rate turnyro šeimininkai sunkiai 2:1 įveikė Rumuniją, o albanai 0:1 pralaimėjo Šveicarijai.

Pirmame kėlinyje Prancūzija turėjo teritorinę persvarą, dažniau puolė, sukūrė daugiau pusprogių, bet realios grėsmės varžovams nekėlė. Tuo metu albanai žaidė drąsiai, spaudė aikštės šeimininkus po visą aikštę ir gana pavojingai kontratakavo, o kėlinio pabaigoje net buvo perėmę iniciatyvą. Po pirmų 45 min. švieslentėje kiek netikėtai degė du nuliai.

Antrame kėlinyje prancūzai buvo užgulę varžovų vartus, draskė albanų gynybą, bet smūgių į vartų stačiakampį iki 89-ą min. taip ir nebuvo. Ir pagaliau įvartis krito tik 90-ą min. Antoine'as Griezmannas atsiliepė į perdavimą iš dešinio krašto ir galva nukreipė kamuolį į tinklą - 1:0.



Antras kėlinys pratęstas 5 min., o 90+6 min. Dimitri Payet pabėgo nuo gynėjų, įmušė savo antrą įvartį čempionate ir padėjo Prancūzijos rinktinei patekti į aštuntfinalį - 2:0.



Rezultatas:

Prancūzija 2 – 0 Albanija

90' Antoine Griezmann [1 - 0]
90+6' Dimitri Payet [2 - 0]

Prancūzija: Hugo Lloris (V, K); Patrice Evra, Laurent Koscielny, Adil Rami, Bacary Sagna; Blaise Matuidi, N'Golo Kante, Anthony Martial (46' Paul Pogba), Dimitri Payet, Kingsley Coman (68' Antoine Griezmann); Olivier Giroud (77' Andre-Pierre Gignac).

Albanija: Etrit Berisha (V); Ansi Agolli (K), Mergim Mavraj, Arlind Ajeti (85' Frederic Veseli), Elseid Hysaj; Ermir Lenjani, Ledian Memushaj, Burim Kukeli (74' Taulant Xhaka), Amir Abrashi, Andi Lila (71' Odise Roshi); Armando Sadiku.

A grupės turnyro lentelė:

1.Prancūzija22004:16
2.Šveicarija21102:14
3.Rumunija20112:31
4.Albanija20020:30

Antro turo A grupės mačas trečiadienį tarp Rumunijos ir Šveicarijos baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0).

Trečiame grupės ture birželio 19-ą dieną albanų varžovai bus rumunai, o prancūzai varžysis su šveicarais.

Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Senojo žemyno pirmenybės Prancūzijoje vyksta birželio 10 – liepos 10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)