Rimčiausi susidūrimai įvyko Marselyje prieš Anglijos ir Rusijos rinktiių susitikimą šeštadienį, kuris baigėsi rezultatu 1:1. Prancūzijos prokurorai teigia, kad dėl susidūrimų kalti 150 rusų.

Dabar abiem rinktinėms UEFA grasina diskvalifikacija, jeigu šių komandų aistruoliai ir toliau kels bėdų.

„Esu labai sunerimęs dėl virš mūsų galvos kabančios grėsmės“, – kreipimesi į aistruolius sakė anglų treneris R. Hodgsonas. - Mes sunkiai dirbome, kad čia patektume, ir labai norime likti. Mes, žinoma, vertiname jūsų visų paramą rungtynių metų, tačiau prašau jūsų nesivelti į bėdas ir pasistengti, kad tie įvardinti grasinimai nebūtų įgyvendinti ir kad mes galėtume pamėginti pasirodyti geriausiai šiame turnyre.“

Anglijos rinktinės kapitonas W. Rooney paragino aistruolius būti „saugius ir elgtis protingai“.

Susidūrimai tarp anglų ir rusų aistruolių vyko ne tik prieš Euro 2016 rungtynes. Po galutinio teisėjo švilpuko rusų fanai puolė grupę anglų ir pačiame stadione. Per incidentą buvo suimta 10 žmonių, įskaitant šešis britus, tris prancūzus ir vieną austrą. Tačiau nė vienas iš vadinamųjų rusų „ultrų“ sulaikytas nebuvo.

UEFA pradėjo drausminę procedūrą prieš Rusijos futbolo sąjungą, tačiau tokios pat procedūros neinicijavo prie Anglijos futbolo asociaciją.