Prieš mačo startą įvyko ir ne itin gražus incidentas – stadione susirinkę žiūrovai, skambant Rusijos himnui, nesustodami švilpė.

Nors aktyviai rungtynes pradėjo ir rusai, pirmieji smūgį į vartų plotą atliko Anglijos futbolininkai – Adamas Lallana kamuolį galingai pasiuntė tiesiai į Igorio Akinfejevo kumščius.

Dar vienas smūgis – šį kartą galva. Tačiau Chriso Smallingo bandymas rusų vartininkui jokių problemų nesudarė. Po kelių minučių identišką smūgį atliko ir Sergejus Ignaševičius.

Kamuolį net 70 proc. laiko valdę anglai ir toliau bandė „prisišaudyti“, tačiau Rusijos komandai vis dar šypsojosi sėkmė.

Sunkiai gynyboje vargę rusai sugebėjo atsilaikyti pirmas 45-ias minutes – 0:0.

Po pertraukos Rusijos žaidėjams ir vėl teko daugiau plušėti gynyboje, bet savo sugebėjimus pademonstruoti turėjo ir primigęs Joe Hartas. Tiesa, ne po ruso, o po savo gynėjo smūgio, kuris vos galva vos nenukreipė kamuolio į savus vartus.

Rusai ėmė demonstruoti savo potencialą: greitajame puolime po Fiodoro Smolovo smūgio kamuolys skriejo šalia Anglijos ekipos vartų. Tokie veiksmai pabudino ir Rytų Europos šalies sirgalius.

Savo pavojingą išpuolė ne už ilgo suorganizavo ir anglai, tačiau pramušti I. Akinfejevo nesugebėjo net ir Wayne'as Rooney.

Mušė, mušė ir galiausiai pramušė: 73-ią minutę idealų baudos smūgį atlikęs Ericas Dieris pelnė pirmąjį mačo įvartį – 1:0.

Ir kai jau atrodė, kad anglai švęs pergalę, per teisėjo pridėtą laiką, rusai sugebėjo netikėtai išlyginti rezultatą. Įvarčio autorius – Vasilijus Berezutskis – 1:1.

Po minutės teisėjas paskelbė mačo pabaigą, pirmąsias Euro 2016 lygiąsias ir pirmąją „mini sensaciją“ – 1:1.

Rezultatas:

Anglija 1 – 1 Rusija
73' [1 – 0] Ericas Dieris
90+2' [1 – 1] Vasilijus Berezutskis

Anglijos rinktinės starto sudėtis: Joe Hartas, Danny Rose'as, Gary Cahillas, Chrisas Smallingas, Kyle'as Walkeris, Dele Alli, Wayne'as Rooney, Ericas Dieris, Adamas Lallana, Harry Kane'as ir Raheemas Sterlingas.

Rusijos rinktinės starto sudėtis: Igoris Akinfejevas, Igoris Smolnikovas, Sergejus Ignaševičius, Vasilijus Berezutskis, Georgijus Šenikovas, Fiodoras Smolovas, Romanas Neustadteris, Aleksandras Kokorinas, Aleksandras Golovinas, Olegas Šatovas ir Artiomas Dziuba.

Pirmoje B grupės akistatoje, kurioje susitiko dvi rinktinės-debiutantės, Velso futbolininkai 2:1 nukovė Slovakijos komandą.

B grupės turnyro lentelė:

1.Velsas11002:13
2.Rusija10101:11
3.Anglija10101:11
4.Slovakija10011:20

Likusių B grupės rungtynių tvarkaraštis:

Trečiadienis, birželio 15 d. – Rusija Slovakija (16 val.)
Ketvirtadienis, birželio 16 d. – Anglija Velsas (16 val.)

Pirmadienis, birželio 20 d. – Slovakija Anglija (22 val.)
Pirmadienis, birželio 20 d. – Rusija Velsas (22 val.)

Į Europos čempionato aštuntfinalį pateks po dvi geriausias šešių grupių komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečiąsias vietas užėmusios rinktinės.

Euro 2016 vyks nuo birželio 10 iki liepos 10 dienos. Jo metu Paryžiaus gatvėse vietinių ir svečių saugumu rūpinsis daugiau nei 90 tūkst. policijos pareigūnų, karių ir privačių apsaugos tarnybų darbuotojų. Tikimasi, kad futbolas į Paryžių padės susigrąžinti terorizmo išgąsdintus turistus. Per teroristinius islamistų surengtus išpuolius Prancūzijos sostinėje praėjusį lapkritį žuvo 130 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4967)