Tiek valams, tiek slovakams, kurie anksčiau yra išbandę jėgas planetos pirmenybėse, šis mačas buvo debiutinis Europos čempionatų istorijoje.

Jis prasidėjo be jokios žvalgybos ir jau 3-ią minutę žiūrovai vos neišvydo įvarčio. Marekas Hamšikas perėmė kamuolį, gražiai išmaudė net kelis varžovus ir smūgiavo į vartus, tačiau kamuoliui įriedėti, praktiškai į tuščius vartus, neleido Jamesas Collinsas.

Neilgai trukus valai uždirbo baudos smūgį, o galimybę smūgiuoti sužibėti gavo Garethas Bale'as. Ir Madrido „Real“ žvaigždės magija suveikė: puolėjas kaire koja atliko idealų smūgį ir nuginklavo varžovų vartų sargą – 1:0.

Stop it if you can. Bale missle! pic.twitter.com/bJQxYj2n4a
— M.A.J (@UItraSuristic) June 11, 2016

Sumažėjus tempui aikštėje įsivyravo kieta tvirtų vyrukų kova. Abiejų komandų žaidėjai bandė atlikti smūgius iš toli, tačiau nieko nepavojingo sukurti nesisekė.

Nors žaidimas vis ilgiau vykdavo ties centro linija, tačiau tai šventės nesugadino: Velso sirgaliai užtraukė palaikymo dainas, kurių klausant per kūną net bėgiojo šiurpuliukai.

Per teisėjo pridėtą laiką į vartų plotą dar kartą smūgiavo G. Bale'as, bet valo spirtą kamuolį nesunkiai sugavo Matušas Kozačikas. Po pirmų 45-ių minučių vis dar pirmavo Velso rinktinė – 1:0.

Visas rungtynes tylėjęs Robertas Makas spurtavo ir sulaukė puikaus komandos draugo perdavimo, tačiau puolėjo smūgiuotas kamuolys skriejo aukštyn virš Velso ekipos vartų.

Netrukus vos dublio neatliko G. Bale'as – valų lyderio galva smūgiuotą kamuolį po puikaus šuolio atrėmė Slovakijos rinktinės vartų sargas.

Ką tik minėtas R. Makas puikiai išmaudė tris varžovus ir atliko perdavimą ką tik ant vejos žengusiam Ondrejui Dudai, kuris, įsiveržęs į baudos aikštelę, kairę koja nuginklavo valų vartininką – 1:1.

Aaronas Ramsey turėjo puikią progą pasižymėti, bet smūgiuodamas galva buvo kiek netikslus.

Tačiau čia pat tas pats „Arsenal“ saugas griūdamas atliko perdavimo, kurį įvarčiu pavertė dar vienas nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilęs žaidėjas Halas Robsonas-Kanu – 2:1.

Slovakai pasiduoti neketino ir jau po poros minučių kamuolys skriejo į Velso komandos kairįjį skersinį. Smūgio autorius – Adamas Nemecas.

Slovakai ėmė rizikuoti, visas pajėgas siųsdami į puolimą, o tai apnuogino gynybą. Valai nei vienos progos neišnaudojo, tačiau į savo kraitį įsirašė gražią pirmąją istorijoje pergalę – 2:1.

Rezultatas:

Velsas 2 – 1 Slovakija
10' [1 – 0] Gareth Bale
61' [1 – 1] Ondrej Duda
81' [2 – 1] Hal Robson-Kanu

Velso rinktinės starto sudėtis: Danny Wardas, Jamesas Chesteris, Ashley Williamsas, Benas Daviesas, Davidas Edwardsas (69' Joe Ledley), Chrisas Gunteris, Joe Allenas, Aaronas Ramsey (88' Jazzas Richardsas), Neilas Tayloras, Garethas Bale'as ir Jonathanas Williamsas (71' Halas Robsonas-Kanu).

Slovakijos rinktinės starto sudėtis: Matušas Kozačikas, Martinas Škrtelis, Janas Durica, Peteris Pekarikas, Dušanas Švento, Patrikas Hrošovskis (66' Ondrejus Duda), Marekas Hamšikas, Jurajas Kucka, Michalas Durisas (59' Adamas Nemecas), Vladimiras Weissas (83' Miroslavas Stochas) ir Robertas Makas.

Kitame grupės mače Anglija (FIFA-11) kiek netikėtai nesugebėjo įveikti Rusijos futbolininkų (FIFA-29) – 1:1.

B grupės turnyro lentelė:

1.Velsas11002:13
2.Rusija10101:11
3.Anglija10101:11
4.Slovakija10011:20

Likusių B grupės rungtynių tvarkaraštis:

Trečiadienis, birželio 15 d. – Rusija Slovakija (16 val.)
Ketvirtadienis, birželio 16 d. – Anglija Velsas (16 val.)

Pirmadienis, birželio 20 d. – Slovakija Anglija (22 val.)
Pirmadienis, birželio 20 d. – Rusija Velsas (22 val.)

Į Europos čempionato aštuntfinalį pateks po dvi geriausias šešių grupių komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečiąsias vietas užėmusios rinktinės.

Euro 2016 vyks nuo birželio 10 iki liepos 10 dienos. Jo metu Paryžiaus gatvėse vietinių ir svečių saugumu rūpinsis daugiau nei 90 tūkst. policijos pareigūnų, karių ir privačių apsaugos tarnybų darbuotojų. Tikimasi, kad futbolas į Paryžių padės susigrąžinti terorizmo išgąsdintus turistus. Per teroristinius islamistų surengtus išpuolius Prancūzijos sostinėje praėjusį lapkritį žuvo 130 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)