Šios ketvirtfinalio poros nugalėtoja Italija pusfinalyje birželio 28-ą d. Varšuvoje jėgas išmėgins su Vokietija. Italai į Europos čempionato pusfinalį iškopė podvylikos metų pertraukos. Kita pusfinalio pora - Ispanija-Portugalija.

D grupėje anglai su septyniais taškais užėmė pirmą vietą, turnyro eigoje sužaidę lygiosiomis 1:1 su prancūzais ir įveikę švedus (3:2) bei ukrainiečius (1:0). Tuo tarpu italai du pirmus susitikimus C grupėje su ispanais ir kroatais baigė taikiai 1:1, o lemiamame mače 2:0 palaužė Airijos rinktinės pasipriešinimą.

Italai C grupėje su penkiais taškais liko antri.

Anglijos rinktinė į pusfinalį galėjo patekti pirmą kartą per 16 pastarųjų metų. Anglams smarkiai nesiseka žaisti ketvirtfinalių etapų - jie šioje stadijoje pralaimėjo 8 sykius iš 11 pastarųjų.

Anglijos rinktinė iš Europos ir pasaulio futbolo čempionatų po baudinių serijos pasitraukia jau šeštą kartą: anglai baudinių serijas Europos pirmenybėse pralaimėjo 1996 (pusfinalyje) bei 2004 (ketvirtfinalyje) metais, o planetos pirmenybėse 1990 (pusfinalyje), 1998 (aštuntfinalyje) bei 2006 (ketvirtfinalyje) metais.