Be vieno iš savo lyderių Tomašo Rosicky, kuris patyręs Achilo sausgyslės traumą, žaidę čekai rungtynes pradėjo aktyviau, bet išsikvėpė po pirmojo pusvalandžio, o antrame kėlinyje visiškai atidavė iniciatyvą oponentams.

Spaudos konferencijoje po rungtynių M. Bilekas pažymėjo, kad jo komanda tikėjosi problemų šiame mače, o jo baigtį lėmė vienas epizodas.

„Žinojome, kad bus labai sunku. Portugalijos rinktinė – labai stipri atakose. Antrame kėlinyje mes išsikvėpėme ir praradome energiją. Pakako vienintelio momento, kuris lėmė rungtynių baigtį“, – čekų stratego žodžius cituoja „Reuters“.

„Komanda esu patenkintas. Jeigu prieš dvejus su puse metų man kas nors būtų pasakęs, kad žaisime ketvirtfinalyje, būčiau nepatikėjęs. Sugebėjome sukurti komandą visomis prasmėmis. Sugebėjome susiimti po pralaimėjimo pirmose rungtynėse ir iškopti iš grupės. Tiesiog šiandien žaidėme prieš tuos, kurie demonstruoja kito lygio futbolą. Nani, Cristiano Ronaldo, Fabio Coentrao, Pepe – visi jie žaidžia geriausiuose pasaulio klubuose“, – reziumavo M. Bilekas.

Portugalijos rinktinės strategas Paulo Bento pažymėjo, kad jo auklėtiniai įsibėgėjo ne nuo pradžių, bet antrame kėlinyje žaidė be didesnių priekaištų.

„Puolime mes prastai žaidėme pirmąsias 25 minutes, tačiau antrame kėlinyje puikiai reagavome į situaciją, parodėme didelį savo potencialą ir kodėl nusipelnėme laimėti šias rungtynes. Manau, kad geriau pasiruošti jų strategijai ir negalėjome“, – spaudos konferencijoje kalbėjo portugalų treneris.

„Žinojome, kad jie ginsis giliai ir mėgins kontratakuoti, nes turi labai greitų ir techniškų žaidėjų. Bet kai mes pradėjome kontroliuoti rungtynes, žaidėme geriau ir turėjome daugiau progų vystyti žaidimą pagal mūsų stilių“, – pridūrė P. Bento.

Jis neišskyrė pergalingą įvartį įmušusio Cristiano Ronaldo individualaus indėlio ir kalbėjo apie visą komandą.

„Visi žaidėjai aikštėje turi savo užduočių, tas pats C. Ronaldo žaidė pagal mūsų taktinę schemą“, – pažymėjo strategas.

Pusfinalyje portugalai Donecke birželio 27-ą dieną susitiks su Ispanijos ir Prancūzijos ketvirtfinalio mačo nugalėtojais. Šios rungtynės tame pačiame Ukrainos mieste bus žaidžiamos šeštadienį.

P. Bento žurnalistus tikino, kad jo auklėtiniai pasiryžę kautis su bet kuriuo varžovu.

„Tokių turnyrų pusfinaliuose visada žaidžia puikios ir gerai organizuotos komandos, turinčios aukšto lygio žaidėjų. Mūsų tikslas pusfinalyje – nugalėti bet kurį varžovą: ar Prancūziją, ar Ispaniją. Kito tikslo negali būti“, – espnfc.com cituoja P. Bento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)