Nugalėtojams vienintelį įvartį 88-ą min. pelnė Fernando Torresą aikštėje pakeitęs saugas Jesusas Navasas.

Kitame mače Italijos ekipa 2:0 nugalėjo airius, kuriems rungtynės nieko nebelėmė, ir užėmė antrą vietą C grupėje.

Nors Ispanijos rinktinė prieš susitikimą buvo gan komfortabilioje padėtyje, situaciją sujaukė kitose rungtynėse Italijos įmuštas įvartis į airių vartus, kuris italus tuo metu pakėlė į pirmą vietą grupėje, o Ispaniją paliko antroje pozicijoje.

Tai lėmė, kad Kroatijos rinktinės pergalės atveju čempionato favoritė Ispanija būtų važiavusi namo jau po grupės varžybų. Kita vertus, kroatų nebetenkino lygiosios, pastačiusios juos į trečią grupės poziciją.

Vis dėlto net ir kroatų stratego Slaveno Biličiaus į aikštę išleistos papildomos puolėjų pajėgos neišgelbėjo jo komandos. Desperatiškai į atakas metęsi kroatai 88-ą mačo minutę padarė bene vienintelę šiurkštesnę klaidą gynyboje ir varžovai ją išnaudojo. Ant nuošalės ribos laviravę Andresas Iniesta bei J. Navasas dviese iššoko prieš vartininką Stipę Pletikosą. Kombinacija baigėsi pergalingu ispanų įvarčiu.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas A. Iniesta po mačo pažymėjo, kad susitikimas buvo itin sunkus.

„Rungtynės buvo labai sunkios, varžovai turėjo progų įvarčiui pelnyti. Sunku buvo ir dėl to, kad situacija buvo neaiški, tačiau žaidėme iki galo ir įvartis visus nuramino“, – kalbėjo ispanų saugas.

„Kroatai žaidė lygiai su mumis, jie – puikūs oponentai, – varžovams komplimentus žėrė įvarčio autorius J. Navasas. – Jie labai gerai gynėsi, tad mums buvo itin sunku brautis pirmyn. Nepaisant to, sugebėjome rasti kelią į pergalę“.

„Manau, kad pergalės nusipelnėme, – žurnalistams teigė Ispanijos rinktinės strategas Vicente Del Bosque. – Laimėjome labai sunkiai, varžovas turėjo daug galimybių, žaidė gerai. Bet paskutinėmis minutėmis galų gale visiškai perėmėme kontrolę į savo rankas. Laimėjome pelnytai. Patekę į ketvirtfinalį padarėme rimtą žingsnį pirmyn“.

Ispanų strategas pažymėjo, kad jo auklėtiniams buvo sunku kautis su fiziškai stipriais varžovais, o J. Navasą į aikštę jis leido norėdamas sustiprinti atakas dešiniu kraštu.

„Kroatai – didelių gabaritų vaikinai. Standartinėse situacijose mums buvo labai sunku grumtis su jais. Be to, reikėjo sustiprinti dešinį kraštą, todėl ir išleidau J. Navasą. Manau, kad sprendimas pasiteisino“, – analizavo treneris.

„Atkrintamose varžybose nebijome nieko. Vokietija yra puiki komanda, surinkusi 9 taškus grupėje. Ir ką mums daryti? Mes tikimės iškovoti trofėjų“, – į klausimą apie baimes dėl būsimų varžovų aiškiai atsakė V. Del Bosque.

Nesėkmė čempionate apkartino S. Biličiaus karjerą Kroatijos rinktinėje. Šešerius metus kroatus treniravęs 43-ejų specialistas dar prieš turnyrą pareiškė, kad po jo paliks savo postą. Dabar treneris dirbs Maskvos „Lokomotiv“ klube.

Po nesėkmės jis prisipažino žurnalistams, kad didžiuojasi savo auklėtiniais.

„Turėjome planą rungtynėms, kurį stengėmės vykdyti. Pirmas 20-30 minučių bandėme neutralizuoti priešininką ir, manau, kad kai kas mums pavyko. Po pertraukos turėjome du-tris šansus, ypač įsiminė I. Rakitičiaus proga. Tačiau toks tas futbolas ir toks tas I. Casillasas. Galvoju, kad nusipelnėme daugiau. Tačiau telieka pasveikinti italus su ispanais. Savo vaikinams po rungtynių pasakiau, kad jais didžiuojuosi. Šaunuoliai. Daugiau neturiu ko pridurti“, – emocingai kalbėjo S. Biličius.

Ketvirtfinalyje Ispanijos rinktinė birželio 23-ią dieną Donecke susitiks su antrą vietą D grupėje užimsiančia komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)