Kroatams tiko jų pačių pergalė prieš ispanus, rezultatyvios lygiosios 2:2, 3:3 ir tt.) ir net lygiosios 1:1 (jei italai įveiktų Airiją tik vieno įvarčio skirtumu arba 2:0). Italai nugalėjo airius 2:0 (1:0) ir grupėje užėmė antrą vietą bei taip pat iškopė į ketvirtfinalį. Kroatija važiuoja namo.












Rezultatas

Ispanija 1 - 0 Kroatija

88' Jesus Navas [1 - 0]

27' Vedran Čorluka (Kroatija) - geltona kortelė
44' Dario Srna (Kroatija) - geltona kortelė
53' Ivan Strinič (Kroatija) - geltona kortelė
90' Nikica Jelavič (Kroatija) - geltona kortelė
90' Ivan Rakitič (Kroatija) - geltona kortelė
90' Mario Mandžukič (Kroatija) - geltona kortelė

Atsarginiai: Victor Valdes, Jose Reina, Raul Albiol, Javier Martinez, Juanfran, Pedro Rodriguez, Juan Mata, Fernando Llorente.

Treneris: Vicente Del Bosque.

Kroatija Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Vedran Čorluka, Domagoj Vida (66' Ivan Perišič), Gordon Schildenfeld, Ivan Strinič, Ivan Rakitič, Ognjen Vukojevič (81' Eduardo), Luka Modrič, Danijel Pranjič (66' Nikica Jelavič), Mario Mandžukič.

Atsarginiai: Ivan Kelava, Danijel Subašič, Josip Šimunič, Jurica Buljat, Milan Badelj, Šime Vrsaljko, Tomislav Dujmovič, Nikola Kalinič, Niko Kranjčar.

Treneris: Slaven Bilič.

Rungtynės

Rungtynės prasidėjo lygia kova, bet kamuolį ilgiau kontroliavo ispanai. Pirmas 6 minutes pavojingų momentų nebuvo. 8-ą min. mačas buvo trumpam sustabdytas dėl kroatų įmestos dūminės petardos.

12-ą min. Andresas Iniesta iššoko prieš kroatų vartininką Stipę Pletikosą, bet progos neišnaudojo.

Ispanijos rinktinės žaidėjai ilgai - beveik 5 minutes - kontroliavo kamuolį ir beveik neleido prie jo prisiliesti kroatams.

22-ą min. standartinę padėtį prie varžovų vartų sukūrė kroatai, bet pavojus nekilo.

23-ią min. Fernando Torresas dešiniu kraštu įsiveržė į baudos aikštelę ir stipriai smūgiavo, bet kroatų vartininkas S. Pletikosa atrėmė bandymą. Iki šios akimirkos ispanai pagal kamuolio kontrolę pirmavo 77 proc. - 23 proc.

25-ą min. pirmą smūgį į Ispanijos rinktinės vartų stačiakampį atliko Danijelis Pranjičius.

27-ą min. traumą patyrė vienintelis tikras Kroatijos rinktinės puolėjas ir trijų komandos įvarčių Europos čempionate autorius Mario Mandžukičius. Teisėjas net neužfiksavo pražangos varžovui.

33-ią minutę Davido Silvos derinys su F. Torresu baudos aikštelėje galėjo baigtis įvarčiu, bet pirmam žaidėjui nepavyko tiksliai perduoti kamuolio partneriui.

Kėlinio pabaigoje ispanai padidino spaudimą varžovams, bet po 45-ių min. kovos rezultatas buvo lygus - 0:0.

Antras kėlinys

Antras kėlinys prasidėjo abipusėmis atakomis. Truputį aktyviau ėmė žaisti Kroatijos rinktinė, kuriai būtina pergalė. Ispanai priešininkų įkarštį atšaldė ilga kamuolio kontrole.

59-ą min. šimtaprocentę progą įvarčiui turėjo kroatai. Iš dešinio atakos sparno puikų perdavimą į baudos aikštelę atliko Luka Modričius, bet galva iš arti smūgiavęs Ivanas Rakitičius pataikė tiesiai į vartininką Ikerą Casillasą, kuris išgelbėjo savo komandą.

60-ą min. Jesusas Navas pakeitė F. Torresą.

Rungtynių scenarijus nesikeitė, pavojingiau puolė ispanai, bet drąsiau prie varžovų vatų kelių ieškojo ir kroatai.

68-ą min. kroatai nuo grėsmės prie savo vartų išsigelbėjo tik kampiniu, o 79-ą min. labai pavojingai į I. Casillaso vartus smūgiavo po keitimo aikštėje pasirodęs Ivanas Perišičius.

85-ą min. J. Navas stipriu smūgiu iš artimo aštraus kampo patikrino vartininko budrumą.

88-ą min. Ispanai užvaldė kamuolį aikštės viduryje ir surengė greitą ataką. Ties nuošalės riba kamuolį baudos aikštelėje gavo Andresas Iniesta perdavė jį J. Navasui ir pastarasis jį nukreipė į tuščius vartus - 1:0.

Kroatai dar bandė surengti šturmą, bet ispanai iškovojo antrą pergalę Europos čempionate - 1:0.

Galutinė C grupės turnyro lentelė

1.Ispanija32106-1+57
2.Italija31204-2+25
3.Kroatija31114-3+14
4.Airija30031-9-80

Statistika:

Kamuolio kontrolė: Ispanija 64 proc. - 36 proc. Kroatija;

Smūgiai: Ispanija 14 - 5 Kroatija;

Smūgiai į vartų plotą: Ispanija 9 - 3 Kroatija;

Smūgiai link vartų: Ispanija 5 - 2 Kroatija;

Kampiniai: Ispanija 11 - 4 Kroatija;

Nuošalės: Ispanija 1 - 0 Kroatija;

Geltonos kortelės: Ispanija 0 - 6 Kroatija;

Raudonos kortelės: Ispanija 0 - 0 Kroatija;

Pražangos: Ispanija 16 - 21 Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (431)