Italijos ir Airijos komandos išmėgins jėgas tarpusavyje Poznanėje, o Gdanske vyks Ispanijos ir Kroatijos rinktinių mūšis, kuriame, tikėtina bus kaunamasi dėl pirmosios vietos grupėje.

Nors ispanai vadinami turnyro favoritais ir paskutiniame susitikime su airiais pademonstravo savo jėgą (4:0), Kroatijos rinktinės vienas lyderių Luka Modričius yra įsitikinęs, kad varžovas pažeidžiamas.

„Bus rungtynės, kuriose kiekvienas iš mūsų galime įrodyti, ką sugebame. Esame tikri, jog galime iškopti į ketvirtfinalį. Vis dėlto laukia didelis iššūkis – žaisti su Ispanija“, – kalbėjo „Tottenham“ klubui atstovaujantis kroatas.

„Jie ilgai kontroliuoja kamuolį, tačiau mūsų pajėgos aikštės viduryje – solidžios, galime blokuoti jų žaidimą ir stumti tolyn nuo vartų. Jau minėjau anksčiau, jog bus atkarpų, kai iniciatyva priklausys mums. Tai reiškia, jog turėsime galimybių, svarbiausia jomis pasinaudoti“, – samprotavo L. Modričius.

Kitas Kroatijos rinktinės saugas Ivanas Rakitičius oponentams nepagailėjo liaupsių.

„Ispanija yra geriausia komanda pasaulyje. Jie turi daugiau gerų žaidėjų, nei jiems reikia. Ispanai galėtų sudaryti dvi komandas, kurios čempionate pasirodytų puikiai. Tačiau mes jau esame matę, kad jiems gali nesisekti. Tad tikime savimi ir, jeigu žaisime geriausią savo žaidimą, turėsime progų“, – UEFA svetainei internete kalbėjo futbolininkas.

„Pasistengsime pateikti dar vieną siurprizą“, – linksmai nusiteikęs buvo Kroatijos rinktinės strategas Slavenas Biličius.

„Ispanijos komanda – stipriausia pasaulyje. Tačiau šiame turnyre ji parodė du veidus. Mes išanalizavome abu mačus. Pirmame Italija su jais sužaidė taip, kaip turime sužaisti ir mes. Pasistengsime išnaudoti savo šansus, esu tikras, kad jų bus. Bus reikalingas greitis. Turbūt išnaudosiu visus tris keitimus, nes mano vaikinams teks paprakaituoti“, – spaudos konferencijoje žadėjo S. Biličius.

F. Torresas: Rusijos pavyzdys – perspėjimas visiems

Ispanijos rinktinės puolėjas Fernando Torresas žurnalistams teigė, kad Rusijos pavyzdys, kai komanda, kuriai buvo prognozuota vieta bent ketvirtfinalyje, baigė pasirodymą grupių varžybose, yra rimtas perspėjimas visiems. Anot ispano, šis pavyzdys turėtų būti naudingas ir jo komandai.

„Rusijos pavyzdys – rimtas perspėjimas visiems. Mums reikia nugalėti kroatus, žaisti tik dėl pergalės. Nuo pirmos iki paskutinės minutės privalome būti dėmesingi. Kroatija taip pat norės laimėti. Rusai praleido vieną įvartį ir išlėkė iš čempionato. Todėl turime gerbti savo varžovą ir rimtai jam pasirengti“, – kalbėjo ispanas.

Ispanijos futbolininkams eilinį kartą teko neigti bet kokias spekuliacijas apie tai, kad jie gali sužaisti lygiosiomis 2:2 su kroatais ir taip eliminuoti italus.

„Negali būti jokių susitarimų. Norime atakuoti, žaidimas siekiant lygiųjų yra ne mums. Mače su Kroatija sieksime trijų taškų“, – soccerway.com cituoja Xavi.

„Kalbėti apie tai, kad galime susitarti dėl rezultato, reiškia nepagarbą tiek Ispanijai, tiek Kroatijai. Mes žinome varžovus ir žinome, kaip su jais žaisti, tačiau turime juos gerbti“, – pridūrė F. Torresas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)