Anglai pirmavo po Andy Carrollo įvarčio, bet antrojo kėlinio pradžioje Švedijos futbolininkai dukart baudė varžovų gynybą už nedėmesingumą ir išsiveržė pirmyn 2:1.

Tuomet lemtingą rungtynių sprendimą priėmė anglų komandos strategas Roy’us Hodgsonas, į aikštę išleidęs Theo Walcottą. Londono „Arsenal“ klubo atakuojantysis saugas puikiu tolimu smūgiu lygino rezultatą, o vėliau atliko rezultatyvų perdavimą pergalingą įvartį kulnu įmušusiam Danny Welbeckui.

„Man tai buvo pirmasis pasirodymas tokiame aukštame lygyje. Jau kurį laiką laukiau to. Tikiuosi, kad ateityje laukia dar daugiau galimybių“, – BBC po rungtynių citavo Th. Walcottą.

„Visada smagu pakilus nuo suolelio įrodyti, ką sugebi. Bet kalbu ne apie patekimą į starto sudėtį, svarbiausia – komanda. Aikštėje privalu būti žvitriam, tokiame varžybų lygyje tai nėra lengva“, – dėstė penktadienio anglų herojus.

„Mūsų pasirodymas buvo labai svarbus aistruoliams, kurie atvažiavo čia, o pasirodymas tokio lygio rungtynėse buvo taip pat labai svarbus man“, – pridūrė Th. Walcottas.

Tuo metu pergalingą įvartį pelnęs D. Welbeckas išliko kuklus.

„Džiaugiuosi įmušęs pergalingą įvartį, tačiau tai buvo komandos nuopelnas. Mūsų gynyba standartinėse situacijose šiandien šlubavo, bet rungtynėms artėjant prie pabaigos įrodėme, kad galime kokybiškai sužaisti varžovų baudos aikštelėje. Labai džiaugiamės Theo pasirodymu. Žinome, kad jis gali pakeisti rungtynes. Būtent tai jis padarė šiandien“, – komandos draugą gyrė D. Welbeckas.

„Tai buvo puikus vakaras man ir visai komandai. Atsilikdami pademonstravome, kad ryžto nestokojame“, – džiūgavo pirmojo įvarčio autorius A. Carrollas.

„Sukrečiančios rungtynės. Buvome aiškiai komfortiškoje padėtyje pirmame kėlinyje, bet po pertraukos švedai sudrebino mūsų stovyklą. Žinojome, kad jie labai pavojingi standartinėse situacijose, ir varžovai tai tik patvirtino. Tačiau komandos atsakas buvo puikus. Turiu pabrėžti, kad nugalėjome komandą, kuri labai patyrusi tokiuose turnyruose“, – akcentavo R. Hodgsonas.

E.Hamrenas: operacija pavyko puikiai, bet pacientas mirė

Švedijos rinktinės vyriausiasis treneris Erikas Hamrenas po rungtynių kalbėjo, kad jo komandai pritrūko sėkmės.

„Esu labai nusivylęs. Sužaidėme du kėlinius: vieną gerą ir vieną normalų. Didžiuojuosi savo žaidėjais. Jie pademonstravo tikrą švedišką kovos dvasią. Vis dėlto norint laimėti reikia ir šiek tiek sėkmės. Švedijoje sakoma taip: operacija pavyko puikiai, bet pacientas mirė“, – vaizdžiai kalbėjo švedų strategas.

„Pirmąjį įvartį praleidome dėl klaidos, tiesiog nesusižaidėme. Kodėl praleidome dar du įvarčius? Nežinau. Vienu atveju buvo labai tikslus smūgis ir kamuolys skriejo labai greitai, o kitu atveju nuostabiai sužaidė anglų puolėjas“, – teigė E. Hamrenas.

Pergalė Anglijos rinktinei leido žengti svarbų žingsnį D grupės kovoje dėl dviejų bilietų į ketvirtfinalį. Paskutinėse grupių etapo rungtynėse anglai (4 tšk.), kuriems jau galės padėti pagrindinis komandos puolėjas Wayne’as Rooney, birželio 19-ą dieną kovos su viena turnyro šeimininkių Ukrainos rinktine (3 tšk.), o bet kokias viltis patekti į kitą etapą praradę švedai (0 tšk.) žais su Prancūzijos nacionaline komanda (4 tšk.).

Tiek anglams, tiek prancūzams šiose rungtynėse pakaks lygiųjų. Vis dėlto verta nepamiršti, kad D grupės komandos ketvirtfinalyje kausis su C grupės ekipomis. Tikėtina, kad C grupės nugalėtoja gali tapti Ispanija, tad D grupėje niekas nenorės užimti antrosios pozicijos ir kautis su planetos čempionais ketvirtfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)