Nesužaidus nė penkių minučių dvikova buvo nutraukta dėl liūties su perkūnija ir buvo atnaujinta tik po valandos.









Rungtynių eiga:

Ukrainos rinktinės sudėtis: Andrejus Piatovas, Jevgenijus Chačeridis, Tarasas Michalikas, Jevgenijus Selinas, Sergejus Nazarenka (60' Artiomas Milevskis), Jevgenijus Konoplianka, Andrejus Jarmolenka (68' Aleksandras Alijevas), Anatolijus Tymoščiukas, Olegas Gusevas, Andrejus Voroninas (46' Marko Devičius), Andrejus Ševčenka.

Prancūzijos rinktinės sudėtis: Hugo Llorisas, Mathieu Debuchy, Phillippe'as Mexesas, Adilas Rami, Gaelis Clichy, Alou Diarra, Yohanas Cabaye (68' Yannas M'Vila), Jeremy Menezas (73' Marvinas Martinas), Samiras Nasri, Franckas Ribery, Karimas Benzema (76' Olivier Giroud).

Pirmas kėlinys

Rungtynės prasidėjo lyg iš kibiro pilant lietui ir teisėjas Bjornas Kuipersas iš Olandijos buvo priverstas jas nutraukti nesužaidus nė 5 minučių.

Vėliau buvo pranešta, kad mačas bus atnaujintas 20 valandą.

Vos pratęsus dvikovą, 6 min., Karimas Benzema smūgiu iš toli patikrino Andrejaus Piatovo budrumą.

Vėliau kurį laiką žaidimas vyko daugiausiai aikštės viduryje, kol 25 min. iš toli šiek tiek netaikliai iššovė Andrejus Jarmolenka. Jau po akimirkos panašiais bandymais atsakė Jeremy's Menezas ir Karimas Benzema.

29 min. po ukrainiečių klaidos Franckas Ribery sukūrė šimtaprocentinę progą J. Menezui, bet šis pataikė tiesiai į varžovų vartininką.

34 min. puikią techniką pademonstravęs Andrejus Ševčenka privertė kaip reikiant padirbėti Hugo Llorisą, kuris tik kumščiais atmušė galingą varžovo smūgį.

39 min. po Samiro Nasri pakelto baudos smūgio arti tikslo buvo Phillippe'as Mexesas, kurio akcentuotą ir taiklų šūvį galva griūdamas šuolyje atrėmė A. Piatovas. Pirmas kėlinys taip ir baigėsi - 0:0.

Antras kėlinys

Antroji rungtynių dalis prasidėjo itin aktyviai: 48 min. prancūzų atakos smaigalyje atsidūrė J. Menezas, o 50 min. vos savo trečio įvarčio pirmenybėse nepelnė A. Ševčenka, kurio smūgis praskriejo palei patį viršutinį varžovų vartų kampą.

53 min. K. Benzema išvedė į priekį J. Menezas ir šis nuginklavo A. Piatovą - 1:0.

Ukrainiečiams nespėjus nė atsikvošėti jie buvo priversti dar kartą traukti kamuolį iš savo vartų: 56 min. tikslus buvo Yohanas Cabaye - 2:0.

65 min. tas pats Y. Cabaye galėjo dar labiau padidinti saviškių persvarą, bet jo spirtas kamuolys atšoko į virpstą.

Po šių epizodų šeimininkai atrodė sugniuždyti ir padėtį aikštėje toliau ramiai kontroliavo prancūzai: 72 min. baudos smūgiu galėjo pasižymėti F. Ribery, kamuolį pasiuntęs kiek virš vartų.

87 min. baudos smūgiu savo laimę pamėgino ir S. Nasri, tačiau A. Piatovas nebebuvo nusiteikęs traukti kamuolio iš tinklo ir apsaugojo vartus. Netrukus nuaidėjo finalinis teisėjo švilpukas - 2:0 laimėjo Prancūzijos futbolininkai.

Rungtynės:

Ukraina 0 - 2 Prancūzija
53' [0 - 1] Jeremy's Menezas
56' [0 - 2] Yohanas Cabaye

40' Jeremy'iui Menezui (Prancūzija) parodyta geltona kortelė
55' Jevgenijui Selinui (Ukraina) parodyta geltona kortelė
79' Mathieu Debuchy (Prancūzija) parodyta geltona kortelė
81' Phillippe'ui Mexesui (Prancūzija) parodyta geltona kortelė
86' Anatolijui Tymoščiukui (Ukraina) parodyta geltona kortelė

Statistika: Ukraina - Prancūzija

Smūgiai į vartų plotą: 2 - 11

Smūgiai šalia vartų: 7 - 5

Kamuolio kontrolė: 48 - 52

Kampiniai: 5 - 6

Pražangos: 7 - 16

Geltonos kortelės: 2 - 3.

Nuošalės: 2 - 3.

* * *

Primename, kad pirmame ture ukrainiečiai 2:1 įveikė švedus, o prancūzai sužaidė lygiosiomis 1:1 su anglais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)