Tačiau dabar anglų rinktinės puolėjas tikina, jog jo ekipa susitikimuose su Švedija ir Ukraina turėtų pademonstruoti visus sugebėjimus puolime, o treneris Roy’us Hodgsonas ruošia atitinkamą žaidimo planą.

„Pamatysite ryžtingesnį Anglijos žaidimą“, – sakė D. Welbeckas. – Norime judėti pirmyn ir mušti daugiau įvarčių. Turime didesnėmis pajėgomis žaisti prie varžovų vartų ir susikurti daugiau progų. O kai bus progos, puolėjai bus pasirengę jomis pasinaudoti“.

„Prancūzai mums buvo geras atspirties taškas. Manau, kad dabar mes galime tobulėti ir kitame mače siekti trijų taškų“, – espnfc.com cituoja puolėją.

Anglijos rinktinei penktadienio rungtynėse dar negalės padėti diskvalifikuotas pagrindinis puolėjas Wayne’as Rooney, kuriam vieta ekipoje rezervuota paskutinėje D grupės dvikovoje su Ukraina.

Anglų strategas R. Hodgonas pripažįsta, jog be W. Rooney rinktinė turi mažiau potencialo.

„Be jokių abejonių, mums jo trūksta“, – BBC radijui sakė strategas. – Jis yra aukščiausio lygio žaidėjas. Kai vėl turėsime jį aikštėje, būsime daug stipresni ir turėsime gerokai didesnį potencialą puolime. Kai kalbame apie Švediją, kalbame apie Zlataną Ibrahimovičių ir apie tai, koks jis svarbus savo komandai. Mes turime tokį patį žaidėją ir jo vardas - Wayne’as Rooney“.

12 metų per klubinę karjerą Švedijoje praleidęs R. Hodgsonas tikisi sunkių rungtynių, nes pirmame mače 1:2 Ukrainai pralaimėję švedai jausis priremti prie sienos.

„Iš jų visada tikiuosi siekio reabilituotis, nes Švedija yra didi sporto šalis, o jų rinktinės yra sužaidusios tiek gerų turnyrų anksčiau. Bet kokiu atveju, dabar žinome, kad nepaisant to, kaip baigsis mačas, mums taip pat reikės pozityvaus rezultato paskutinėse rungtynėse su Ukraina“, – sakė treneris.

„Tikiuosi aktyvesnių žaidėjų veiksmų atakose ir privalome branginti kamuolį. Sudėtyje greičiausiai bus pasikeitimų, bet dėl to spręsiu vėliau“, – kalbėjo R. Hodgsonas.

Švedijos nacionalinės komandos strategas Erikas Hamrenas spaudos konferencijoje tikino, kad jo auklėtiniai jau atsigavo po nesėkmės pirmame mače.

„Jau atsigavome po pralaimėjimo Ukrainai. Trečiadienį surengėme puikią treniruotę, kurią stebėjo mūsų aistruoliai, iš jų pasikrovėme pozityvia energija“, – džiaugėsi treneris.

„R. Hodgsonas yra labai stiprus treneris ir puikus žmogus. Į Švediją jis atvyko niekam nežinomas, tačiau gerais rezultatais užsitarnavo pagarbą ir autoritetą. Mūsų šalyje vis dar vertina jo indėlį į švedų futbolą, o aš nekantraudamas laukiu mūsų akistatos“, – komplimentų oponentui nepagailėjo E. Hamrenas.

Paprašytas paanalizuoti būsimą varžovą, Švedijos rinktinės treneris sakė: „Anglija dabar žaidžia nuo gynybos. Tai mums šiek tiek atriša rankas planuojant, leidžia taktiką rinktis patiems, neatsižvelgiant į priešininką. Nors anglų kontratakos ir standartinių padėčių išpildymas niekur nedingo. Ir mes jų neužmiršom“.

E. Hamreno nuomone, net ir pralaimėjus pirmąsias rungtynes švedų šansai nėra blogi.

„Priminsiu, jog atrankos turnyre buvome panašioje situacijoje, kai mums reikėjo laimėti dvejas rungtynes prieš Suomiją ir Nyderlandus. Mes laimėjome ir patekome į EURO-2012. Dabar turime nugalėti anglus ir prancūzus. Manau, kad mums tai įgyvendinamas tikslas“, – priminė švedas.

Danny's Welbeckas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)