Tokiu būdu italai prieš paskutinį turą turi tik 2 taškus, o kroatai - 4. Tiesa, pastariesiems teks žaisti su Europos ir pasaulio čempionais ispanais.









Rungtynių eiga:

Kroatijos rinktinės sudėtis: Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Vedranas Čorluka, Gordonas Schildenfeldas, Ivanas Striničius, Ognjenas Vukojevičius, Ivanas Rakitičius, Luka Modričius, Ivanas Perišičius (68' Danijelis Pranjičius), Mario Mandžukičius (90' Niko Kranjčaras), Nikica Jelavičius (83' Eduardo).

Pirmas kėlinys

Jau 3 min. neblogą progą susikūrė Mario Balotelli, kuris baudos aikštelėje sugebėjo atlikti smūgį, nors prieš jį gynėsi net trys varžovai.

Italai ir toliau atakavo aštriau: 11 min. iš toli šovė Claudio Marchisio - kamuolys praskriejo šiek tiek virš vartų.

16 min. dar vieną šansą smūgiuoti gavo itin aktyviai žaidęs M. Balotelli - kamuolį kumščiais atmušė kroatų vartininkas Stipe Pletikosa.

Kėliniui įpusėjus žaidimas daugmaž išsilygino, o įsidrąsinę kroatai irgi pradėjo ieškoti kelių varžovų vartų link: 27 min. po kampinio galva į Gianluigi Buffono ginamus vartus smūgiavo Ivanas Perišičius, bet italas užtikrintai atrėmė šį bandymą.

33 min. puikią galimybę atidaryti savo ir komandos įvarčių sąskaitą buvo Antonio Cassano - vis dėlto jo iš baudos aikštelės krašto spirtas kamuolys praskriejo visiškai šalia kroatų vartų virpsto.

37 min. bene arčiausiai tikslo pirmame kėlinyje buvo Claudio Marchisio, tačiau S. Pletikosa sureagavo tiek į pirmą, tiek į pakartotinį italų saugo smūgį.

39 min. arti baudos aikštelės buvo pargriautas M. Balotelli, o prie kamuolio stojęs Andrea Pirlo puikiu baudos smūgiu išvedė saviškius į priekį - 1:0. Pirmas kėlinys taip ir baigėsi.

Antras kėlinys

47 min. iš varžovų gynėjų globos išsivadavo ir G. Buffono budrumą patikrino Luka Modričius, bet Turino „Juventus“ vartų sargas kamuolį pagavo.

Po pertraukos iniciatyva ir kamuolio kontrolė jau priklausė kroatams, bet italų gynybos linijai bent jau kėlinio pradžioje didesnių problemų nekilo.

61 min. nedaug trūko iš toli galingą šūvį paleidusiam M. Balotelliui - kamuolys pralėkė virš vartų.

Iki tol puikiai gynęsi italai 72 min. suklydo ir kamuolį baudos aikštelėje susistabdęs Mario Mandžukičius pasiuntė jį nuo virpsto tiesiai į varžovų vartų tinklą - 1:1.

76 min. Riccardo Montolivo smūgį kumščiais atrėmė S. Pletikosa.

Italai atrodė kiek sutrikę po lyg iš giedro dangaus trenkusio žaibo - įvarčio, kritusio į jų vartus, bet kroatams nesisekė tuo pasinaudoti.

Dėl kroatų fanų antrame kėlinyje į aikštę įmestų deglų teisėjas Howardas Webbas pridėjo net penkias minutes, bet nei italams, nei kroatamas išplėšti pergalės nebepavyko - 1:1.

Rungtynės:

Italija 1 - 1 Kroatija
39' [1 - 0] Andrea Pirlo
72' [1 - 1] Mario Mandžukičius

56' Thiago Mottai (Italija) parodyta geltona kortelė
80' Riccardo Montolivo (Italija) parodyta geltona kortelė
86' Gordonui Schildenfeldui (Kroatija) parodyta geltona kortelė.

Statistika: Italija - Kroatija

Smūgiai į vartų plotą: 7 - 8

Smūgiai šalia vartų: 8 - 2

Kamuolio kontrolė: 52 - 48

Kampiniai: 6 - 3

Pražangos: 15 - 22

Geltonos kortelės: 2 - 1.

Nuošalės: 3 - 1.

* * *

Primename, kad italai pirmame mače sužaidė 1:1 su pasaulio ir žemyno čempionais ispanais, o kroatai gražiu stiliumi 3:1 pranoko airius.

Antrame C grupės susitikime Gdanske 21 val. 45 min. susigrums Ispanijos ir Airijos futbolininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)