Malonus sutapimas – olandai yra Evaldo favoritai šiame čempionate. Kartu su E. Kadžiu į Charkovą vykstantis prisiekęs futbolo mylėtojas ir aistruolių judėjimo iniciatorius Martynas Starkus nujaučia, kad „Carlsberg“ naudingiausio žaidėjo taurė atiteks portugalui Cristiano Ronaldo. Būtent jo atstovaujamą rinktinę M. Starkus šiose rungtynėse palaikys.

„Iš tiesų aiškių favoritų, atvirkščiai nei Evaldas, šioje dvikovoje aš neturiu. Bet, kad būtų įdomiau, renkuosi palaikyti Portugaliją“, – likus kelioms dienoms iki kelionės prisipažino Martynas.

Kitaip nei M. Starkui, E. Kadžiui šis futbolo čempionatas yra pirmas, kurį jis stebės gyvai. Iki šiol nė karto nebuvęs tokio dydžio futbolo fiestoje, galimybę ten nukakti ir įteikti naudingiausio žaidėjo taurę, vaikinas iškovojo „Carlsberg“ rengtame konkurse, įrodęs, kad jam iš tiesų rūpi futbolas bei jo populiarinimas Lietuvoje.

Laimėti visiškai nesitikėjau. Pirmiausia, šiame konkurse atsidūriau ne dėl prizo, o dėl futbolo aistruolių judėjimo. Džiaugiausi vien tuo, kad po savo įrašo apie futbolo populiarinimą internete, buvau pakviestas į pirmą judėjimo susirinkimą.

Čia gavau progą ir kovoti dėl kelionės į Ukrainą. Savo vaizdo interviu žadėjau, kad garsindamas Lietuvą ir futbolą Charkove į pagalbą pasitelksiu „Femen“ merginas, protesto forma pasirinkusias apsinuoginimą. Bet tada negalėjau numatyti, kad galiausiai jos ims protestuoti ir prieš pačią futbolo šventę“, – juokėsi E. Kadys.

Tačiau vaikinas nenuleidžia rankų ir viliasi, kad padedamas M. Starkaus Ukrainoje ras kitų būdų sutiktiems fanams papasakoti apie mūsų šalį. Taip pat E. Kadys intensyviai ieško mūsų rinktinės marškinėlių, ant kurių būtų ryškiai parašytas Lietuvos vardas. Jais pasipuošęs vaikinas nori teikti naudingiausio žaidėjo taurę.

Nekantriai kelionės į Charkovą laukia ir M. Starkus. Rungtynės, į kurias vyksta – vienintelės, kurias laidų kūrėjui ir vedėjui šįmet pavyks pamatyti gyvai. Per darbų virtinę M. Starkui nepavyko įgyvendinti tradicijos į čempionatą bent savaitei išvykti su būriu draugų.

„Džiaugiuosi, kad man pasiūlė palydėti aktyvų futbolo gerbėją į Charkovą. Jau buvau nusiteikęs, kad šiemet mano čempionatas bus priešais televizorių“, – prisipažino M. Starkus bei pridūrė, kad po dvikovas, kurią stebės, ranką mielai paspaustų olandui Wesley Sneijderiui.

Ar šiam M. Starkaus norui pavyks išsipildyti ir, ar lietuvis E. Kadys naudingiausio žaidėjo taurę įteiks savo favoritui olandui, paaiškės jau vėlyvą sekmadienį Charkove.

„Carlsberg“ naudingiausią žaidėją kiekvienų varžybų metu renka futbolo sirgaliai užsiregistravę UEFA.com puslapyje. Čia jie gali balsuoti už savo favoritą pirmas 83 mačo minutes. Vėliau kiekvienam mačui specialiai paskirtas futbolo ekspertas pristato tris aistruolių pasirinktus favoritus ir juos apsvarstęs išrenka tą, kuris laimėjo naudingiausio žaidėjo titulą.

Taurę kas kartą teikia futbolo gerbėjas iš kitos šalies. Lietuvos atstovas ją teiks šį sekmadienį Charkove.

Martynas Starkus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)