Anglijos rinktinės starto sudėtyje pasirodė ir jaunasis 18 metų saugas Alexas Oxlade'as Chamberlainas iš Londono „Arsenal“ klubo.

Tuo metu didžiąją dvikovos dalį dominavę prancūzai nepralaimėjo jau 22-tojo oficialaus mačo iš eilės.

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys

Atsargiai prasidėjusiose rungtynėse 5 min. prancūzai kėlė pirmą kampinį, bet ne itin sėkmingai ir pavojaus nesukūrė.

Kuo toliau, tuo labiau iniciatyva priklausė prancūzams ir 10 min. jie uždirbo antrą kampinį - nors Joe Hartui nepavyko sugauti kamuolio, įvarčio pavyko išvengti. 11 min. kiek netikslų smūgį iš toli atliko Samiras Nasri.

15 min. puikios progos neišnaudojo Jamesas Milneris, kuris po Ashley Youngo perdavimo apsivarė varžovų vartininką Hugo Llorisą, bet iš kelių metrų nepataikė į tuščius vartus. Jau po akimirkos iš toli iššovė Yohanas Cabaye - J. Hartas ir šį kartą kamuolį sugavo ne iš pirmo karto.

Įpusėjus kėliniui žaidimas nurimo - anglai atsitraukę kantriai gynėsi ir laukė šansų savo kontratakoms, o prancūzams vis nesisekė rasti kelių varžovų vartų link.

30 min. po Steveno Gerrardo pakelto baudos smūgio Joleonas Lescottas galva labai lengvai nuginklavo H. Llorisą ir, pelnęs pirmą įvartį per visą savo atstovavimo rinktinei istoriją, išvedė anglus į priekį - 1:0.

35 min. anglus nuo išlyginamojo įvarčio išgelbėjo J. Hartas, atrėmęs galingą Alou Diarros smūgį galva. Visgi netrukus bejėgis buvo ir J. Hartas: 39 min. po Francko Ribery perdavimo gražų įvartį iš baudos aikštelės prieigų įmušė S. Nasri - 1:1. Tokiu rezultatu pirmas kėlinys ir baigėsi.

Antras kėlinys

49 min. vos šiurkščiai nesuklydo Jamesas Millneris, tačiau paskutinę sekundę anglus nuo didesnių nemalonumų išgelbėjo laiku vartus palikęs J. Hartas. Po minutės Roy'aus Hodgsono auklėtiniai uždirbo pirmą kampinį rungtynėse, bet jį pakėlė nevykusiai.

62 min. anglai negarbingai neišmušė kamuolio į užribį, kai susižeidė F. Ribery, bet nors ir uždirbo du kampinius iš eilės, nieko naudingesnio iš jų taip ir neišpešė.

65 min. tolimą šūvį paleido Karimas Benzema, bet kamuolys atsidūrė J. Harto rankose.

75 min. iš aštraus kampo savo laimę pabandė F. Ribery - J. Hartas buvo savo vietoje.

80 min. puikų smūgį atliko Y. Cabaye, tačiau anglų gynėjai kamuolį nukreipė už galinės linijos.

Mačui artėjant į pabaigą Laurento Blanco vadovaujama komanda visiškai perėmė žaidimo kontrolę, bet anglai ir toliau gynėsi patikimai. Paskutinę dvikovos minutę iš labai toli dar šovė K. Benzema, tačiau iš karto po šio epizodo nuaidėjo finalinis teisėjo švilpukas.

Rungtynės:

Prancūzija 1 - 1 Anglija
30' [0 - 1] Joleonas Lescottas
39' [1 - 1] Samiras Nasri

34' Alexui Oxlade'ui Chamberlainui (Anglija) parodyta geltona kortelė
71' Ashley Youngui (Anglija) parodyta geltona kortelė.

Statistika:

Smūgiai į vartų plotą: 15 - 1

Smūgiai šalia vartų: 4 - 2

Kamuolio kontrolė: 60 - 40

Kampiniai: 11 - 4

Pražangos: 9 - 7

Geltonos kortelės: 0 - 2.

Nuošalės: 0 - 5.

Prancūzijos rinktinės sudėtis: Hugo Llorisas, Mathieu Debuchy, Phillippe'as Mexesas, Adilas Rami, Patrice'as Evra, Alou Diarra, Yohanas Cabaye (84' Hatem Ben Arfa), Samiras Nasri, Florentas Malouda (85' Marvinas Martinas), Franckas Ribery, Karimas Benzema.

Anglijos rinktinės sudėtis: Joe Hartas, Glenas Johnsonas, Johnas Terry's, Joleonas Lescottas, Ashley Cole'as, Jamesas Milneris, Stevenas Gerrardas, Scottas Parkeris (78' Jordanas Hendersonas), Alexas Oxlade'as Chamberlainas (77' Jermaine'as Defoe), Ashley Youngas, Danny's Welbeckas (90' Theo Walcottas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)