Įtemptai vykusiose rungtynėse lemtingu epizodu tapo 73 min., kai po Samio Khediros perdavimo iš dešiniojo krašto technišku smūgiu galva pasižymėjo Mario Gomezas.

Nors vėliau portugalai dar turėjo bent tris neblogas progas, fortūna nuo jo nusisuko ir, kaip ir olandai, jie po pirmo turo lieka be taškų.

Beje, M. Gomezui tai buvo 23-asis įvartis per 53 rinktinės sudėtyje sužaistas rungtynes.

Portugalijos rinktinės sudėtis: Rui Patricio, Joao Pereira, Bruno Alvesas, Pepe, Fabio Coentrao, Raulis Meirelesas, Miguelis Veloso, Joao Moutinho, Nani, Helderis Postiga, Cristiano Ronaldo.

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys

Jau antrą mačo minutę galva į varžovų vartus smūgiavo Mario Gomezas, tačiau portugalų vartininkas Rui Patricio šį egzaminą išlaikė. Toliau dominavo atsargus žvalgybinis futbolas.

13 min. už šiurkščią pražangą prieš Manuelį Neuerį geltona kortele buvo nubaustas Helderis Postiga. 18 min. aštrų perdavimą į vokiečių baudos aikštelę atliko Cristiano Ronaldo, tačiau kamuolys po varžovų įsikišimo atsidūrė už galinės linijos.

Kėliniui įpusėjus žaidimas visai nurimo: portugalai įsitaisė savo aikštės pusėje ir kibiai gynėsi, o vokiečiai į puolimą veržėsi irgi ne pačiomis didžiausiomis pajėgomis.

40 min. po sumaišties baudos aikštelėje pusprogę turėjo Thomas Muelleris, bet jam pritrūko tikslumo.

Pačioje kėlinio pabaigoje, 45 min., puikų smūgį po kampinio atliko Pepe - visgi gynėjui pritrūko kelių milimetrų ir jo spirtas kamuolys nuo skersinio atšoko tiesiai ant linijos ir vartuose neatsidūrė. Netrukus nuaidėjo ir teisėjo švilpukas, paskelbęs pertrauką - 0:0.

Antras kėlinys

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje per daug nesikeitė: abi komandos vengė rizikos ir laukė varžovų klaidų, kurių nei vieni, nei kiti praktiškai nedarė.

64 min. geroje pozicijoje atsidūrė C. Ronaldo, bet paskutinę akimirką jo smūgį į M. Neuerio vartus blokavo Jerome'as Boatengas.

Kai jau atrodė, kad rungtynės krypsta į lygiąsias, 73 min. Mario Gomezas pasinaudojo savo šansu ir technišku smūgiu galva į tolimą vartų kampą išvedė saviškius į priekį - 1:0.

Po šio epizodo portugalai tarsi atkuto: 82 min. galingą C. Ronaldo šūvį atrėmė M. Neueris, 85 min. Nani pataikė į varžovų vartų skersinį, o 88 min. po keitimo aikštėje pasirodęs Silvestre'as Varela nesugebėjo iš arti išlyginti rezultato - pasirinko primityvų sprendimą, kuris nepasiteisino.

Teisėjas pridėjo keturias minutes, bet ir per jas įvarčių daugiau nebebuvo įmušta - kukli, bet svarbi vokiečių pergalė 1:0.

Rungtynės:

Vokietija 1 - 0 Portugalija
73' [0 - 1] Mario Gomez

13' Helder Postiga (Portugalija) parodyta geltona kortelė
43' Holger Badstuber (Vokietija) parodyta geltona kortelė
61' Fabio Coentrao (Portugalija) parodyta geltona kortelė
69' Jerome Boateng (Vokietija) parodyta geltona kortelė.

Statistika:

Smūgiai į vartus: 3 - 4

Smūgiai šalia vartų: 7 - 5

Kamuolio kontrolė: 57 - 43

Kampiniai: 2 - 11

Pražangos: 15 - 19

Geltonos kortelės: 2 - 2

Nuošalės: 1 - 1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (436)