VMFD „Žalgiris“ komandos nariai prieš pat čempionato startą įvardijo savo mėgstamiausias rinktines, žaidėjus ir turnyro favoritus.

Žalgiriečiams atstovaujantys kroatai - vyriausiasis treneris Damiras Petravičius, saugai Tomislavas Pekas ir Luka Peričius palaikys savo gimtosios Kroatijos rinktinę. Nors „Žalgirio“ legionieriai sirgs tik už savo gimtosios šalies komandą, finale jos išvysti nesitiki. Damiras Petravičius ir Tomislavas Pekas mano, jog finišo tiesiojoje dėl trofėjaus kautis turėtų Vokietijos ir Ispanijos rinktinės, o Luka Peričius įsitikinęs, kad taurę į viršų kels ispanai. Šios rinktinės sėkme tiki ir Jaunius Juozaitis.

Calumas Elliotas, Povilas Krasnovskis, Karolis Urbaitis pritaria komandos draugų iš Kroatijos nuomonei, jog finale žais vokiečiai ir ispanai, tačiau Calumas ir Karolis palaikys Prancūzijos rinktinę.

Tomislavas Pekas irgi žavisi Portugalijos rinktinės žvaigžde bei išskiria Wayne'ą Rooney, kuris yra ir Edgaro Žarskio mėgstamiausias žaidėjas.

Mantui Kukliui, Povilui Krasnovskiui, Jauniui Juozaičiu didžiausią įspūdį palieka Ispanijos rinktinės saugas Andresas Iniesta. Mantui ir Jauniui taip pat imponuoja Xavi Hernandezas.

Karolis Urbaitis sako, jog sunku išskirti mėgstamiausią Europos čempionate dalyvaujantį žaidėją, tačiau jeigu tą reikėtų daryti jis savo simpatijas atiduotų Vokietijos rinktinės gynėjui Philipui Lahmui.

Daugiausia įvarčių „General Financing A lygoje“ pelniusiam Calumui Elliotui labiausiai patinka Fernando Torreso žaidimas, tačiau škoto nuomone rezultatyviausiu turnyro žaidėju turėtų tapti Olandijos rinktinės puolėjas Robinas van Persie. Šiai prognozei pritaria ir Andrius Skerla.

Birželio 8 dieną (penktadienį) Ukrainos ir Lenkijos stadionuose prasidedantis 2012 metų UEFA Europos futbolo čempionatas žalgiriečių ir visų futbolo aistruolių dėmesį prikaustys iki liepos 1 dienos.