Vokiečiai pirmajame kėlinyje vieną po kito pelnė du įvarčius, kai pasižymėjo Bastianas Schweinsteigeris (22 min.) ir Miroslavas Klose (26 min.), tačiau Nuno Gomesas (40 min.) dar iki pertraukos skirtumą sušvelnino. Antrajame kėlinyje Vokietijos rinktinės persvarą padidino Michaelis Ballackas (61 min.), o mačui baigiantis portugalų viltis atgaivino Helderis Postiga (87 min.).

Vokietijos komanda pusfinalyje birželio 25 dieną susitiks su Kroatijos ir Turkijos poros laimėtoja.

Vokiečių rinktinės vyriausiasis treneris Joachimas Loewas dėl diskvalifikacijos rungtynes stebėjo kartu su žiūrovais iš tribūnų.

Rungtynės

Pirmosiomis minutėmis nė viena komanda neįgijo didesnės persvaros. 4-ą min. portugalų lyderis Cristiano Ronaldo bandė veržtis kairiuoju kraštu ir smūgiavo, bet kamuolį nesunkiai pagavo vokiečių vartininkas Jensas Lehmannas.

9-ą min. Vokietijos futbolininkai atliko pirmąjį laisvą smūgį, bet iš 37 metrų atstumo Thomaso Hitzspelgerio spirtą kamuolį blokavo portugalai. Po akimirkos Bosingwa atliko perdavimą į baudos aikštę, tačiau portugalų kapitonas N. Gomesas galva nepataikė į kamuolį.

15-ą min. Deco tiksliu perdavimu išvedė Simao Sabrosą į kraštą prieš J. Lehmanną, bet vokietis užsiėmė gerą poziciją ir patikimai sugavo Portugalijos rinktinės puolėjo smūgiuotą kamuolį.

Portugalijos rinktinės atakos ėmė aštrėti. 20-ą min. jos žaidėjai turėjo bene geriausią progą išsiveržti į priekį, kai Bosingwa dar kartą pasiuntė kamuolį iš krašto į baudos aikštę, o vienas prieš vartininką iššokęs Joao Moutinho keliu iš keleto metrų smūgiavo virš vartų.

Tačiau netrukus pasiteisino banali futbolo tiesa - neįmuši tu, įmuša tau. Jau kitos atakos metu B. Schweinsteigeris staigiu spurtu beveik nuo aikštės vidurio atitrūko nuo varžovų, gavo tolimą perdavimą iš Lukaso Podolski ir tiksliu smūgiu nuginklavo portugalų vartininką Ricardo.

Praleidę įvartį portugalai sutriko ir netrukus buvo dar kartą nubausti. 26-ą min. tas pats B. Schweinsteigeris laisvu smūgiu iš maždaug 35 metrų spyrė kamuolį link Portugalijos vartų, kur jį galva „antrame aukšte“ į vartus nukreipė M. Klose – 2:0.

M. Klose tai buvo 40-asis įvartis vilkint Vokietijos rinktinės marškinėlius.

Įgiję aiškią persvarą racionalieji vokiečiai ėmė mažinti žaidimo tempą. Jų varžovai vėl atkuto ir ėmė dažniau lankytis priešininkų aikštės pusėje, o 40-ą min. portugalų pastangos davė vaisių. Kairiajame krašte greitasis C. Ronaldo su kamuoliu pabėgo nuo varžovo ir smūgiavo į vartus. J. Lehmannas atlaikė smūgį, bet kamuolys nukrito N. Gomesui po kojomis ir šis pasiuntė jį į vartų tinklą – 1:2.

Vokietijos rinktinės žaidėjai vėl kilo į ataką - 44-ą min. M. Ballacko smūgiuotą kamuolį atmušė Ricardo. Po akimirkos kitame aikštės gale jau C. Ronaldo „šūvis“ buvo tik šiek tiek netikslus.

Pirmasis kėlinys baigėsi 2:1 pirmaujant Vokietijos rinktinei.

Antrasis kėlinys prasidėjo pražangų lietumi. Lyg pašauti vienas po kito ant žolės krito C. Ronaldo, Philippas Lahmas, S. Sabrosa ir B. Schweinsteigeris.

Portugalijos rinktinė pamažu perėmė iniciatyvą ir ėmė spausti oponentus. 57-ą min. portugalų gynėjas Pepe po kampinio galva smūgiavo virš Vokietijos komandos vartų.

Tačiau atlaikę spaudimą Vokietijos futbolininkai dar kartą pademonstravo savo meistriškumą. 61-ą min. surengę vieną iš nedažnų atakų vokiečiai meistriškai realizavo vadinamąją standartinę padėtį ir susigrąžino dviejų įvarčių persvarą. B. Schweinstegeris atliko dar vieną tolimą ir tikslų laisvą smūgį ir labai panašiu į M. Klose smūgiu galva įvartį pelnė M. Ballackas.

71-ą min. J. Lehmannas pagavo Armando Petito iš toli į vartų plotą smūgiuotą kamuolį. Po kelių minučių Raulis Meirelesas tolimu šūviu nukreipė kamuolį šalia virpsto - Vokietijos futbolininkai vėl susitelkė į gynybą. Tik L. Podolski 79-ą min. itin tolimu smūgiu patikrino vartininko Ricardo budrumą.

Po keitimo aikštėje pasirodęs H. Postiga 85-ą min. iššoko prieš J. Lehmanną, bet pavojinga kombinacija baigėsi tik futbolininkų susidūrimu. Bet jau po akimirkos tas pats H. Postiga dar kartą atsidūrė priešais vartininką ir gavęs tikslų perdavimą šįkart galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Varžybų arbitrui pridėjus 4 min. papildomo laiko portugalai pakilo į lemiamą šturmą. Tačiau kaukiant tribūnoms vokiečiai atsilaikė ir šventė dramatišką pergalę.

Komandų sudėtys:

Portugalija: (4-3-3) Ricardo, Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Pepe, Bosingwa, Deco, Armandas Petitas (73 min. Helderis Postiga), Joao Moutinho (31 min. Raul Meireles), Simao Sabrosa, Nuno Gomes (67 min. Nani), Cristiano Ronaldo.

Vokietija: (4-4-2) Jensas Lehmannas, Philippas Lahmas, Christophas Metzelderis, Petas Mertesackeris, Arne Friedrichas, Thomasas Hitzlspergeris (73 min. Timas Borowski), Michaelis Ballackas, Simonas Rolfesas, Bastianas Schweinsteigeris (83 min. Clementsas Fritzas), Miroslavas Klose (89 min. Marcelis Jansenas), Lukasas Podolski.

Statistika

Portugalija - Vokietija 2:3 (1:2)

Portugalija: Nuno Gomes (40 min.), Helder Postiga (87 min.)

Vokietija: Bastian Schweinsteiger (22 min.), Miroslav Klose (26 min.), Michael Ballack (61 min.).

Smūgiai į vartų plotą: Portugalija 6 - Vokietija 5

Viso smūgių: Portugalija 18 - Vokietija 10

Pražangos: Portugalija 11 - Vokietija 15

Geltonos kortelės: Portugalija 3 - Vokietija 2

Nuošalės: Portugalija 2 - Vokietija 2

Kampiniai: Portugalija 8 - Vokietija 3

Kamuolio valdymas: Portugalija 57 proc. - Vokietija 43 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją