Nugalėtojams įvarčius pelnė Klaasas Janas Huntelaaras (54 min.) ir Robinas van Persie (87 min.).

Kelialapį į kitą etapą iškovojo italai, kurie kitame susitikime Ciuriche 2:0 (1:0) įveikė Prancūziją ir išsiuntė ją kartu su rumunais namo.

C grupės nugalėtoja tapo nė karto nepralaimėjusi Olandija (9 tšk.), antrą vietą užėmė italai (4 tšk.), treti liko rumunai (2 tšk.), o paskutiniai – fiasko patyrę prancūzai (1 tšk.).

Ketvirtfinalyje Olandijos rinktinė susitiks su antrąją vietą D grupėje užėmusia ekipa, o italų varžovais bus Ispanijos futbolininkai.

Rungtynės

Olandai susitikimą, kaip ir spėliota, pradėjo kiek pakeistos sudėties. „Oranžinių“ treneris Marco van Bastenas leido pailsėti didžiąjai daugumai pirmuose dviejuose mačuose žaidusių futbolininkų. Tačiau net ir vadinamoji „antroji“ olandų sudėtis buvo gerokai pranašesnė už Rumunijos vienuolikę.

Abi komandos mačo pradžioje žaidė ramesnį, pozicinį futbolą ir atakos mezgėsi lėtai.

9-ą min. rumunų gynėjas Christianas Chivu atliko laisvą smūgį iš 27 metrų, bet kamuolys skriejo virš vartų. Rumunija ilgiau kontroliavo kamuolį, bet strigo varžovų gynyboje.

Vis dėlto 19-ą min. Adrianas Mutu galėjo išvesti savo ekipą į priekį, bet olandų vartuose stovėjęs Maartenas Stekelenburgas išgelbėjo savo rinktinę nuo nemalonumų.

Vėliau olandai pastebimai atkuto. 26-ą min. jau puikią progą turėjo R. van Persie, bet prie pat vartų nepataikė į kamuolį.

Kėliniui įpusėjus futbolininkų veiksmai aikštėje suaktyvėjo. 30-ą min. A. Mutu iš toli smūgiuotas kamuolys praskrido visai šalia virpsto, o jau po kelių minučių pavojingai išpuoliais atsakė olandai Arjenas Robbenas ir K. J. Huntelaaras.

Paskutinėmis kėlinio minutėmis abiejų rinktinių žaidėjai apsiketė tolimesniais smūgiais, kurie buvo netikslūs.

Iškart po petraukos puikiai žaidė Rumunijos vartų sargas Bogdanas Lobontas, sugavęs R. van Persie muštą kamuolį.

O jau 54-ą min. rumunų viltys iškopti į kitą etapą ėmė bliūkšti – gynybos sumaištimi pasinaudojęs K. J. Huntelaaras pažeme pelnė įvartį ir išvedė olandus į priekį 1:0.

Bet ir praleidę įvartį Rumunijos žaidėjai nedemonstravo geresnio žaidimo ir nieko pavojingo nesukūrė. Maža to, olandai ir toliau dominavo aikštėje ir nuosekliai atakavo varžovus.

87-ą min. olandų spaudimas pasiteisino – po tikslaus tolimo perdavimo R. van Persie apsivedė gynėją Cosminą Contrą ir pasiuntė kamuolį į B. Lobonto vartų kampą.

Įtvirtinę pergalę olandai pratęsė puikų pasirodymą čempionate.

Statistika

Olandija - Rumunija 2:0 (0:0)

Olandija: Klaas Jan Huntelaar (54 min.), Robin van Persie (87 min.).

Geltonos kortelės: Olandija 0 - Rumunija 1

Smūgiai į vartus: Olandija 5 - Rumunija 2

Viso smūgių: Olandija 14 - Rumunija 9

Pražangos: Olandija 17 - Rumunija 11

Nuošalės: Olandija 2 - Rumunija 5

Kampiniai: Olandija 2 - Rumunija 1

Kamuolio valdymas: Olandija 61 proc. - Rumunija 39 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją