Italus aplenkti galėjo Rumunija, tačiau ji paskutiniame susitikime Berne 0:2 nusileido pirmą vietą grupėje jau anksčiau užsitikrinusiai Olandijai ir liko trečia.

Ketvirtą vietą C grupėje užėmusiems prancūzams šis turnyras virto visišku fiasko. Iš praėjusių Senojo žemyno pirmenybų ketvirtfinalyje pasitraukę pasaulio vicečempionai šįkart per trejas rungtynes patyrė dvi nesėkmes ir tenkinosi vos vieneriomis lygiosiomis su rumunais.

Antradienio mače prancūzai jau pirmame kėlinyje buvo dukart pasiųsti į nokdauną – mačo pradžioje traumą patyrė ir aikštę paliko vienas iš lyderių Franckas Ribery, o 25-ą min. raudona kortelė buvo parodyta Ericui Abidaliui.

Maža to, gynėjas savo baudos aikštėje pargriovė Italijos puolėją Luca Tonį, už ką buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį užtikrintu smūgiu realizavo Andrea Pirlo.

62-ą min. rezultatą padvigubino Daniele De Rossi.

Ketvirtfinalyje Italijos rinktinė susitiks su Ispanijos futbolininkais, o olandų varžovais bus antrąją vietą D grupėje užėmusi ekipa.

Rungtynės

Jau 4-ą minutę gynėjų pražiopsotas italų puolėjas Luca Toni iš artimos distancijos pavojingai smūgiavo, bet kamuolys skriejo šalia vartų.

Netrukus prancūzus ištiko rimtas smūgis – 8-ą minutę vienas „mėlynųjų“ lyderių F. Ribery atakavo Gianlucą Zambrottą, tačiau susižeidė pats ir buvo priverstas palikti aikštę ant neštuvų. Jį tuoj pat pakeitė Samiras Nasri.

Iškart po šio incidento Prancūzijos rinktinę gelbėjo vartininkas Gregory Coupet, atlaikęs Christiano Panucci smūgį.

Vėliau žaidimas kiek aprimo. Prancūzai žaidė sau būdingą kombinacinį futbolą, kurį Italijos komandos žaidėjai bandydavo nutraukti staigiomis kontratakomis.

Įpusėjus kėliniui prancūzai patyrė dar vieną smūgį. Vienos iš italų kontratakų metu gynėjas E. Abidalis baudos aikštėje pargriovė L. Toni ir teisėjo Liubošo Michelio verdiktas buvo negailestingas – raudona kortelė ir 11 metrų baudinys.

Prancūzijos rinktinėje liko vienu žaidėju mažiau, o A. Pirlo po minutės (25-ą min.) užtikrintai realizavo baudinį ir išvedė italus į priekį – 1:0.

Įgiję kiekybinę persvarą italai iškart perėmė iniciatyvą ir ėmėsi aktyviai atakuoti. Po kelių akimirkų L. Toni smūgiu per save galėjo padvigubinti italų persvarą, bet kamuolys skriejo šalia virpsto.

Prancūzai bandė laimę iš toli, bet jų smūgiai buvo netikslūs.

44-ą min. baudos aikštės prieigose buvo pargriautas D. De Rossi, bet Fabio Grosso iš 25 metrų pavojingai smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą.

Po petraukos Karimas Benzema nepasinaudojo gera galimybe išlyginti rezultatą, niekieno nekliudomas baudos aikštės prieigose smūgiavęs virš vartų.

62-ą min. italams pavyko padvigubinti persvarą. D. De Rossi atlikdamas laisvą smūgį pataikė į Thierry Henry koją ir skriejimo kryptį pakeitęs kamuolys nepaliko vilčių G. Coupet, atsidurdamas jo vartuose – 2:0.

73-ą min. ir vėl sužibėjo K. Benzema – šįkart puolėjas smūgiavo į vartų plotą, bet pagaliau darbo gavęs italų vartininkas Gianluigi Buffonas išmušė kamuolį į užribį.

Vėliau žaidimo kokybė krito ir futbolininkai labiau išsiskyrė pražangomis nei tiksliomis atakomis. Paskutinę minutę L. Toni galėjo rezultatą paversti triuškinančiu, bet smūgiavo į skersinį.

Italijos komandai nesunkiai pavyko išsaugoti pergalingą rezultatą.

Statistika

Prancūzija - Italija 0:2 (0:1)

Italija: Andrea Pirlo (25 min. 11 m b.), Daniele De Rossi (62 min.).

Geltonos kortelės: Prancūzija 4 - Italija 3

Raudonos kortelės: Prancūzija 1 (Eric Abidal 25 min.) - Italija

Smūgiai į vartų plotą: Prancūzija 3 - Italija 4

Viso smūgių: Prancūzija 10 - Italija 12

Pražangos: Prancūzija 22 - Italija 23

Kampiniai: Prancūzija 3 - Italija 3

Nuošalės: Prancūzija 2 - Italija 2

Kamuolio valdymas: Prancūzija 51 proc. - Italija 49 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją