Ir italai, ir prancūzai, tarpusavyje susitiksiantys antradienį, su rumunais sužaidė lygiosiomis, todėl pastarųjų pergalė prieš olandus garantuotų jiems sensacingą antrą vietą grupėje bei bilietą į ketvirtfinalį.

Vienintelė Prancūzijos rinktinės viltis - pergalė prieš Italiją. Tačiau vien tik jos nepakaks - dar reikia, kad Rumunija nenugalėtų Olandijos. Italijos galimybės taip pat panašios, nors tam tikrais atvejais pasaulio čempionus tenkintų ir lygiosios.

Tuo metu olandams šis mačas nieko nebelems - Marco van Basteno auklėtiniai puikiu žaidimu užsitikrino pirmą vietą, bet R. Domenechas skuba įtarinėti juos klasta bei pasidavinėjimu, nors paskutinės rungtynės dar nė neprasidėjo.

"Mūsų dvikova su italais nebus lemiama,- sakė treneris. - Svarbiausias kitas mačas. Mano manymu, olandų sudėtyje bus gausybė pakeitimų, o kai kur jau dabar rašoma, kad rumunai kartu su jais žengs į ketvirtfinalį".

Tuo metu buvęs Olandijos rinktinės saugas Boundewijnas Zendenas tvirtina, jog visi sakantys, esą jo šalies rinktinė sąmoningai pralaimės rungtynes su Rumunija, nieko nežino apie olandų kultūrą ir vertybes.

"Tie, kurie mano, jog mes nesistengsim laimėti rungtynių, nieko neišmano apie mūsų šalies sportinę moralę ir kultūrą, - dienraščiui "Le Parisien" teigė futbolininkas, Olandijai atstovavęs 1997-2004 metais. - Maža to, atranką į čempionatą baigėme už rumunų nugarų, todėl šiomis rungtynėmis galėsime atsirevanšuoti".

"Nežinau kuriuos žaidėjus treneris leis į aikštę, tačiau net jei kažkurie pagrindiniai futbolininkai ir nerungtyniaus, nereiškia, jog komanda taps silpnesnė. Rinktinėje neegzistuoja "B" komanda, atsarginiai stengsis įrodyti savo vertę".

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją