A grupė

Šveicarija (0 tšk., iškrito) - Portugalija (6 tšk., grupės nugalėtoja);

Čekija (3 tšk.) - Turkija (3 tšk.);

Portugalai ir šveicarai dėl savo ateities gali būti ramūs - Luizo Felipe Scolari vadovaujama Portugalijos rinktinė užsitikrino pirmą vietą, o vieni iš čempionato šeimininkų nebepakils iš turnyrinės lentelės dugno. Esminė dvikova vyks tarp po tris taškus turinčių Čekijos ir Turkijos rinktinių.

Kadangi kol kas abiejų ekipų įvarčių santykiai yra identiški, lygiųjų atveju, pagal UEFA reglamentą, antros vietos likimą lems 11 metrų baudinių serija.

B grupė

Lenkija (1 tšk.) - Kroatija (6 tšk., grupės nugalėtoja);

Austrija (1 tšk.) - Vokietija (3 tšk.);

Kroatija užsitikrino pirmąją vietą grupėje, todėl ketvirtfinalyje birželio 20 dieną kausis su Turkija arba Čekija. Vokietija, Austrija ir Lenkija vis dar turi galimybių užimti antrąją vietą. Geriausia vokiečių situacija - jiems paskutiniame mače prieš austrus pakanka lygiųjų, o tokiu atveju lenkams, dėl tarpusavio mače patirto pralaimėjimo 0-2, nepadėtų net ir pergalė prieš Kroatiją.

Jei laimi Austrija, šeimininkai patenka į ketvirtfinalį, nebent lenkai nugalės kroatus tokiu skirtumu, kuris leistų jiems pasiekti geresnį įvarčių santykį. Šiuo metu austrų santykis 1-2, o lenkų - 1-3.

Jei Austrijos ir Lenkijos rinktinės grupės varžybas baigs su tiek pat iškovotų taškų, vienodu įvarčių skirtumu bei įmuštų įvarčių kiekiu, antros vietos likimą lems UEFA nustatyti koeficientai. Tokiu atveju lenkai turi pranašumą - 2,167 prieš 1,5.

Kiekvienos komandos koeficientas skaičiuojamas dalijant atrankos į Europos čempionatą varžybose surinktų taškų skaičių iš žaistų rungtynių skaičiaus. Kadangi austrams nereikėjo dalyvauti pastarojoje kvalifikacijoje, šios komandos koeficientas apskaičiuojamas pagal rezultatus atrankos į 2006 metų pasaulio čempionatą varžybose.

C grupė

Olandija (6 tšk., grupės nugalėtoja) - Rumunija (2 tšk.);

Italija (1 tšk.) - Prancūzija (1 tšk.);

Pirmą vietą užsitikrino olandai, o paprasčiausias scenarijus būtų, jei Rumunija paskutiniame ture nugalėtų Olandiją - tai garantuotų Victoro Piturcos komandai antrąją vietą.

Jei rumunai sužais lygiosiomis arba pralaimės, antrąją poziciją užims dvikovos tarp Italijos ir Prancūzijos nugalėtoja - tai vienintelė prancūzus tenkinanti baigtis.

Jei rumunai pralaimės, o italai su prancūzais pasidalins po tašką ne nuliniu rezultatu (1-1, 2-2 ir t.t.), antroji vieta atiteks Italijai. Nors visos komandos bus surinkusios po tiek pat taškų, italai turės pranašumą, nes mačuose su Prancūzija ir Rumunija įmuštų daugiausiai įvarčių.

Jei Rumunija pralaimės vieno, dviejų arba trijų (išskyrus 0-3) įvarčių skirtumu, o kita dvikova baigsis 0-0, antra vieta atitektų rumunams dėl geresnio įvarčių santykio (jei pralaimima trimis įvarčiais, bet ne 0-3, - dėl didesnio pelnytų įvarčių skaičiaus).

Jei Rumunija pralaimi didesniu nei 4 įvarčių skirtumu, į kitą etapą, prancūzams ir italams sužaidus 0-0, pateks Italija - vėlgi, dėl geresnio įvarčių santykio.

Jei Rumunija pralaimi 0-3, o Italija ir Prancūzija sužaidžia 0-0, antrosios vietos likimą vėl lems koeficientai. Pagal juos antrą vietą atitektų Italijai (2,364), o ne rumunams (2,250).

D grupė

Graikija (0 tšk., iškrito) - Ispanija (6 tšk., grupės nugalėtoja);

Rusija (3 tšk.) - Švedija (3 tšk.);

Ispanija užsitikrino pirmąją vietą, o Graikija - paskutinę, todėl šios rungtynės nieko nelems. Turnyre prasme, svarbiausias mačas vyks Insbruke tarp Švedijos ir Rusijos.

Švedai šiuo metu yra pirmauja pagal įvarčių skirtumą (3-2 prieš 2-4), todėl skandinavams, norint ketvirtfinalio žaisti su Olandija, tereikia lygiųjų. Rusai privalo nugalėti.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją