Čempionatą abi ekipos pradėjo pergalingai. Švedija rezultatu 2:0 įveikė Graikiją, o Ispanija 4:1 sutriuškino Rusiją.

Po dviejų turų Ispanija iškovojo 6 taškus, o Švedija surinko 3.

Šios ekipos iš viso yra susitikę 13 kartų. 6 kartus pergalę šventė ispanai, 5 susitikimai baigėsi taikiai ir 2 dvikovas laimėjo Švedija.

Rungtynės

Susitikimas prasidėjo energingai ir jau pirmą minutę Z. Ibrahimovičius laisvas atsidūrė ispanų baudos aikštelėje, o netrukus F. Torresas dešiniuoju kraštu grasino varžovų vartams.

Mačo pradžioje vyko lygi kova vidutiniu tempu. Įsiminė ispanų Andreaso Iniesta tolimas smūgis ir Davido Silva išpuolis.

Po dešimties minučių žaidimo teritorinę persvarą įgijo Ispanijos rinktinė. Jų greiti, trumpi ir tikslūs perdavimai draskė švedų gynybą. Galiausiai 15-ą minutę ispanai po kampinio pelnė pirmą įvartį. Į D. Silva perdavimą atsiliepė F. Torresas - 1:0.

Jau kitoje atakoje progos išlyginti santykį neišnaudojo Johanas Elmanderis, pasielgęs kiek savanaudiškai ir sukirtęs kamuolį į išorinę vartų tinklo pusę.

24-ą minutę netikėtą traumą patyrė Ispanijos rinktinės gynybos ramstis Carlesas Puyolis ir treneris Luisas Aragonesas jį buvo priverstas keisti debiutantu Rauliu Albioliu. Švedai tuoj pat tuo pasinaudojo. Z. Ibrahimovičius gavęs tolimą perdavimą, kamuolį susistabdė būdamas nugara į vartus, suklaidino jį dengusį gynėją Sergio Ramosą ir įmušė įvartį - 1:1.

Po pasiekto įvarčio kurį laiką iniciatyva priklausė švedams.

Paskutinę kėlinio minutę po S. Ramoso skersavimo švedas J. Elmanderis baudos aikštelės viduryje susidūrė su D. Silva, bet teisėjas iš Olandijos Pieteris Vinkas 11 metrų baudinio neskyrė.

Antrame kėlinyje Švedijos komanda daugiausiai dėmėsio skyrė gynybai, o ispanai rengė vieną pavojingą ataką po kitos. 64-ą minutę M.Senna, D.Silva ir F. Torresas smūgiavo į švedų vartus iš arti, bet savo komandą išgelbėjo vartininkas Andreasas Isakssonas.

71-ą minutę M. Senna dar sykį patikrino A. Isakssono budrumą.

82-ą minutę kontrataką surengė švedai, bet prie Petterio Hanssono skersuoto kamuolio nespėjo Henrikas Larssonas.

Per paskutines minutes ispanai pradėjo lemiamą švedų vartų šturmą, o 92-ą minutę Davidas Villa įmušė pergalingą įvartį - 2:1.

Statistika

Ispanija - Švedija 2:1 (1:1); teisėjas Pieteris Vinkas (Olandija);

Įvarčiai

15' Fernando Torresas - 1:0;

34' Zlatanas Ibrahimovičius - 1:1;

90+2' Davidas Villa - 2:1.

Kortelės

53' Carlosas Marchena (Ispanija);

55' Andersas Svenssonas (Švedija);

Ispanija: (4-4-2) Ikeras Casillasas, Carlosas Marchena, Carlesas Puyolis (24' Raulis Albiolis), Andresas Iniesta (59' Santi Cazorla), Davidas Villa, Xavi (59' Cescas Fabregasas), Fernando Torresas, Joanas Capdevila, Sergio Ramos, Marcos Senna, Davidas Silva.

Švedija: (4-4-2) Andreasas Isakssonas, Mikaelis Nilssonas, Olofas Mellbergas, Petteris Hanssonas, Fredrikas Stooras, Andersas Svenssonas, Fredrikas Ljungbergas, Zlatanas Ibrahimovičius (46' Markusas Rosenbergas), Johanas Elmanderis (79' Sebastianas Larssonas), Henrikas Larssonas (87' Kimas Kallstromas), Danielis Anderssonas.

Smūgiai į vartų plotą: Ispanija 10 - Švedija 2;

Viso smūgių: Ispanija 15 - Švedija 9;

Geltonos kortelės: Ispanija 1 - Švedija 1;

Pražangos: Ispanija 15 - Švedija 20;

Kampiniai: Ispanija 7 - Švedija 0;

Nuošalės: Ispanija 1 - Švedija 2;

Kamuolio valdymas: Ispanija 62 proc. - Švedija 38 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją