Ispanai prieš pirmenybes puoselėjo viltis pagaliau laimėti auksą – pastaruosius tris čempionatus jie lipo ant nugalėtojų pakylos, tačiau aukščiausio laiptelio nepasiekė.

Vis dėlto Ispanijos rinktinei, kuri apdovanojimus yra iškovojusi jau 7 kartus, šiame čempionate nepavyko laimėti ne tik aukso, bet ir bronzos medalių.

Apylygiai rungtynės vyko tik pirmąsias 10 minučių, po kurių rezultatas buvo lygus (21:21). Vėliau į priekį išsiveržę prancūzai kiekviename likusiame kėlinuke vis didino pranašumą, o paskutinėmis mačo sekundėmis jis pasiekė 30 taškų.

Prancūzija - Ispanija 98:68 (21:21; 23:15; 31:18; 23:14)

Prancūzijai: Tony Parkeris - 25 tšk. (2/6 trit., 8/16 dvit., 3/4 baudų), Mickaelis Pietrusas - 23 tšk., Florentas Pietrusas - 13 tšk. (8 atk. kam), Mickaelis Gelabale'is - 13 tšk.

Ispanijai: Juanas Carlosas Navarro - 17 tšk. (3/5 trit., 2/4 dvit., 4/5 baudų; 6 klaidos), Jorge Garbajosa - 12 tšk. (6 atk. kam.), Carlosas Jiminezas - 10 tšk.

Po rungtynių Ispanijos rinktinės lyderis Juanas Carlosas Navarro buvo nusivylęs ir tvirtino, kad toks pralaimėjimas užtraukė rinktinei gėdą: „Šiandien jie buvo kur kas pajėgesni už mus. Nebuvome agresyvūs, o tokia nesėkmė yra šiek tiek gėdinga“.

Komandos treneris Mario Pesquera pažymėjo, kad prancūzų pergalę lėmė fizinė krepšininkų jėga ir kova dėl atšokusių kamuolių: „Pirmajame kėlinyje buvome gerai nusiteikę susitikimui, tačiau prancūzai yra pajėgi komanda. Jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių bei buvo daug stipresni fiziškai“.

Ispanas pridūrė, kad taškus Prancūzijos krepšininkai pelnė per lengvai, o nugalėtojų mentalitetą turintiems ispanams šis pralaimėjimas yra labai skaudus.

Strategas džiaugėsi tik tuo, kad komanda įvykdė jai keltą tikslą ir pateko į pasaulio čempionatą.