Antrosiose varžybose nugalėtojas taip pat paaiškėjo tik susitikimo paskutinėmis sekundėmis. Dirkas Nowitzki pataikė paskutinį dvitaškį metimą likus žaisti 3,9 sekundės ir Vokietijos rinktinė šventė sensacingą pergalę prieš ispanus 74:73.

Atkakliai vykusiose Graikijos ir Prancūzijos rungtynėse didesnės persvaros neturėjo nė viena komanda, tik likus 2 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos prancūzai buvo įgiję 7 taškų persvarą. Tačiau graikai nepasidavė, taikliai atakavo krepšį ir iškart prasiženginėjo prieš varžovus. Paskutiniuosius keturis baudų metimus metęs Prancūzijos rinktinės senbuvis Antoine'as Rigaudeau pataikė tik du, o paskutiniojoje atakoje D.Diamantidžio ranka nesudrebėjo ir Graikijos rinktinė pirmą kartą nuo 1989 metų pateko į Europos čempionato finalą.

Ispanijos ir Vokietijos susitikimo pradžioje persvarą turėjo praėjusio čempionato sidabro medalių savininkai ispanai. Antrajame ir trečiajame kėlinyje vokiečiai priešininkus pavijo, o ketvirtojo viduryje po kelių D.Nowitzki taiklių metimų iš vidutinio nuotolio ir įgijo 9 taškų persvarą. Tačiau Ispanijos krepšininkai, daugiausiai komandos lyderio Juano Carloso Navarro pastangomis, skirtumą sumažino ir likus žaisti 11 sekundžių persvėrė rezultatą savo naudai 73:72. Bet jau kitoje atakoje D.Nowitzki pergudravo Jorgę Garbajosą ir pataikė dar vieną metimą iš vidutinio nuotolio. Paskutinėje ispanų atakoje Jose Manuelio Calderono metimas nepasiekė tikslo ir vokiečiai po 12 metų pertraukos pateko į Europos čempionato finalą.

Graikija - Prancūzija 67:66 (16:14; 13:16; 15:15; 23:21)

Graikija: Lazaros Papadopoulos - 15 tšk. (6/16 dvit., 3/4 baudų), Demos Dikoudis - 14 tšk. (11 atk. kam.), Nikos Zisis - 11 tšk., Theodoros Papaloukas - 10 tšk.

Prancūzija: Tony Parkeris - 20 tšk. (2/6 trit., 5/10 dvit., 4/7 baudų), Borisas Diaw - 14 tšk. (5 klaidos).

Po rungtynių Graikijos rinktinės strategas Panagiotis Yannakis teigė, jog tokios rungtynės papuoštų bet kokias varžybas: „Tai gražu, tačiau būtų gražiau, jei laimėti galėtų abi komandos. Tikiuosi sutikti prancūzus kitame turnyre, tačiau jau nebe pusfinalyje, o finale“.

Nikos Chatzivrettas pažymėjo, susitikimo pabaiga buvo neįtikėtina: „Mums pasisekė susitvarkyti su psichologija. Tai buvo neįtikėtinas mačas“.

Prancūzijos reprezentacinės komandos treneris Claude'as Bergeaud neatrodė pernelyg nusiminęs: „Sveikinu varžovų komandą. Aišku, susitikimo pabaiga mus labai nuvylė, tačiau tai suteikia krepšiniui daug grožio“.

Vokietija - Ispanija 74:73 (16:23; 18:12; 20:22; 20:16)

Vokietija: Dirkas Nowitzki - 27 taškai (5/10 trit., 5/10 dvit., 2/2 baudų; 7 atk. kam.), Pascalis Rolleris - 9 tšk.

Ispanija: Juanas Carlosas Navarro - 27 tšk. (0/5 trit., 6/11 dvit., 15/16 baudų), Franas Vasquezas - 15 tšk., Jose Manuelis Calderonas - 10 tšk.

Sekmadienį Prancūzijos ir Ispanijos krepšininkai 19 val. susitiks mažajame finale dėl bronzos medalių, o 22 val. finale žais Vokietijos ir Graikijos komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją