Abi komandos pakankamai gerai pažįstamos mūsų treneriams. Su serbais keliai ketvirtfinalyje kirtosi pastarosiose dvejose pirmenybėse (2000 olimpiadoje Sidnėjuje ir 2003 Europos čempionate Stokholme), o su prancūzais prieš dvejus metus kovota Senojo žemyno pirmenybių pusfinalyje.

Ir prancūzai, ir serbai šiame čempionate kol kas nedemonstruoja to žaidimo, kurio iš jų tikėjosi gerbėjai. Namuose rungtyniaujantys serbai D grupėje užėmė antrąją vietą, pirmose rungtynėse triuškinamai nusileidę ispanams, o prancūzai C grupėje liko treti, nugalėję tik bosnius.

Serbų žiūrovų nusivylimas po pirmųjų pralaimėtų rungtynių buvo toks didelis, kad jie nušvilpė savo rinktinę. Treneris Željko Obradovičius neslėpė, kad tai jį labai nuliūdino: „Vertiname jų palaikymą, kai laimime, tačiau dar svarbiau yra jausti paramą sunkiu momentu. Šįvakar mes to nejautėme“.

Pažadėjęs, kad antrose rungtynėse žiūrovai bus pamaloninti geresniu žaidimu, Ž.Obradovičius pažadą ištesėjo iš dalies – jo auklėtiniai pranašumą prieš Izraelio rinktinę įrodė tik dvikovos pabaigoje. Trečiosiose rungtynėse nepalikę vilčių latviams, serbai įrodė, kad jų žaidimo kreivė palaipsniui kyla.

Jei serbų žaidimas palaipsniui gėrėja, tai prancūzų sportinė forma yra didelė mįslė. Pasiruošimą Europos čempionatui užbaigę keturiomis pergalėmis iš eilės, tarp jų – triuškinamais laimėjimais prieš turkus bei italus, Claude'o Bergeaud auklėtiniai jau pirmosiose pirmenybių rungtynėse gavo antausį, neradę jokių vaistų prieš Graikijos gynybą.

Pasimėgavę pergalę prieš grupės autsaiderius bosnius, prancūzai trečiojoje dvikovoje dar kartą turėjo pripažinti varžovų pranašumą, šįkart – slovėnų.

Prancūzams ypač trūksta Tony Parkerio indėlio – blauzdos traumos kamuojamas įžaidėjas per trejas rungtynes iš viso pelnė 14 taškų (vid. 4,6 per rungtynes), pataikydamas vos 7 metimus iš 37 bei suklysdamas dvigubai daugiau kartų (8) nei atlikdamas rezultatyvių perdavimų (4).

Prancūzų vežimą į priekį, kaip ir per draugiškas rungtynes, traukia Borisas Diaw. Universalus 203 cm ūgio žaidėjas vidutiniškai pelno po 15 taškų, atkovoja 5,3 kamuolio ir atlieka 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Serbų, savo gretose turinčių 5 krepšininkus iš NBA, geriausias žaidėjas grupės turnyre buvo Europoje rungtyniaujantis Igoris Rakočevičius – vid. 18 taškų bei 4 rezultatyvūs perdavimai per rungtynes.

Nors žema ir atletiška prancūzų komanda nenusileidžia varžovams kovoje dėl kamuolio (vid. 40,7 per rungtynes, trečia vieta čempionate), tačiau susiduria su problema, kamuojančia ne pirmus metus – prastu tritaškių taiklumu.

Pataikydami vos 20,4% tolimų metimų, prancūzai varžovams nepaprastai palengvina užduotį ginantis. Susitelkę po krepšiu, tiek graikai, tiek slovėnai uždarydavo kelius krepšio link.

Tuo tarpu serbams tokių problemų nekyla. Rungtyniaudami gerai pažįstamoje arenoje, jie yra vieni taikliausių čempionate (47,4% metimų, 5 vieta).

„BasketNews.lt“ prognozė: Serbija ir Juodkalnija 70%, Prancūzija 30%.

Mačo pradžia: antradienį (09.20), 21.30 val., Novi Sade.