Bent jau
aukštaūgis Rudy Gobertas, paklaustas, kokį patarimą duotų finale
mėginsiantiems stabdyti lietuviams, pasiuntė nedviprasmišką žinutę.

„Tiesiog nelieskite jo“, – šyptelėjo gynybos specialistas, kurio įgūdžiai pusfinalyje nepadėjo apsisaugoti nuo P. Gasolio pelnytų 40 taškų.

Patys prancūzai įsitikinę, kad Ispanijos žvaigždę pusfinalyje saugojo teisėjai, mat P. Gasolis vienas metė daugiau baudų metimų nei visa „Les Bleus“ komanda.

Nepaisant žaibų, kuriais tuomet svaidėsi Vincentas Collet ir jo auklėtiniai, R. Gobertas teigė finale būsiantis neutralus. O tiksliau – jo net nežiūrėsiantis.

„Finalo turbūt nežiūrėsiu, nebent užmesiu akį į internetą pasitikrinti, koks rezultatas – per daug skaudu. Lietuva už mus neatkeršys, tai turime padaryti mes patys“, – kalbėjo 15 taškų mače dėl bronzos pelnęs krepšininkas.

Jo padedami Europos čempionato šeimininkai išsiliejo ant Serbijos krepšininkų ir įveikė juos 81:68.

„Mes vis dar galvojame apie pusfinalį. Žinoma, gerai, kad laimėjome bent jau šią kovą. Negalėsime ilgai liūdėti, kitais metais turėsime grįžti ir patekti į olimpines žaidynes“, – atsitiesti vylėsi R. Gobertas.

Jam antrino ir 15 taškų į serbų krepšį įmetęs gynėjas Evanas Fournier.

„Kad ir turime bronzą, vis tiek esame nusivylę. Mūsų tikslas buvo kitoks. Pralaimėjimas pusfinalyje ispanams buvo labai skaudus, juk pirmavome beveik visas rungtynes. Atsigauti mums padėjo sirgaliai“, – teigė E. Fournier.

Beje, rungtynėse dėl bronzos buvo galima įžvelgti ir perspėjimo signalą Lietuvos rinktinei. Diena ilgiau ilsėtis prieš paskutinį mačą galėję prancūzai akivaizdžiai lenkė serbus fizinių jėgų rezervu.

E. Fournier pripažino, kad tarptautinių varžybų formatas lemiamų kovų dalyviams sudaro nevienodas sąlygas.

„Pernai, kai serbams pralaimėjome pasaulio čempionato pusfinalyje, turėjome mažiau nei 24 valandas atsigauti ir pasiruošti rungtynėms dėl bronzos. O lietuviai tuomet ilsėtis galėjo dvigubai ilgiau. Ar tai teisinga? Ne. Bet tai taip jau yra. Šioje čempionato stadijoje visi pavargę, ir nugalėtoją lemia nebe fizinė, o valios jėga“, – įsitikinęs Prancūzijos krepšininkas.

Primename, kad Europos pirmenybių finalas tarp lietuvių ir ispanų prasidės 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)